Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

LAST VAN EEN BLOGDIP? HIER EEN AANTAL TIPS!

LAST VAN EEN BLOGDIP? HIER EEN AANTAL TIPS!

Bloggen lijkt zo makkelijk, je tikt “even” een artikel en drukt op publiceren…was het soms maar zo simpel 😉 Ik denk dat iedereen wel eens last heeft gehad van een blogdip en dan is het best lastig om er uit te komen en weer volop van het bloggen te genieten. Ik blog zelf nu al bijna vijf jaar en elk jaar is er wel een periode geweest dat ik zelf een blogdipje had of er tegenaan zat te hikken. In dit artikel deel ik een aantal tips om uit een blogdip te komen of tegen te gaan.

Waar kan het aan liggen?

Als ik merk dat er een blogdip aan zit te komen (minder zin om artikelen te schrijven, concentratie problemen enzovoort) dan stel ik mezelf eerst de vraag “waar kan het aan liggen?”. Komt het door de onderwerpen waar je over schrijft? Lukt er iets niet of is er iets anders aan de hand? Soms is de reden heel simpel en kan je juist door een kleine aanpassing (zoals het uitbreiden van je niche) weer zorgen voor een blogboost!

Neem de tijd

Het is belangrijk om naast het bloggen ook voldoende de tijd voor jezelf en gezin/familie/vrienden te nemen. Of je nou blogt als hobby of je werk het is in beide gevallen belangrijk om niet alleen maar uren achter je laptop of mobiel geplakt te zitten. Juist door ook andere dingen te doen kom je tot rust en op dat soort momenten kan de inspiratie weer terugkomen. Zo zat ik laatst een film te kijken op Netflix en ik had gelijk weer een leuk idee voor een artikel.

Staar je niet blind op anderen

In de wereld van bloggers, vloggers en influencers lijkt altijd alles zo leuk en perfect mogelijk…maar schijnt bedriegt! Staar je niet blind op cijfertjes van collega’s, maar hou je juist bezig met je eigen blog. Het is wel leuk om met blogcollega’s te sparren over ideeën en samenwerkingen. Ik heb online heel veel leuke contacten opgedaan en ook tijdens PR events, maar ik hou mij verder meer op de achtergrond…dat vind ik zelf het prettigste en rustigste werken.

Je hoeft niet elke dag iets te plaatsen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om elke dag een artikel online te publiceren, maar soms is dat gewoon niet haalbaar. Tot vorig jaar plaatste ik elke dag twee artikelen, maar dat kost zoveel tijd en energie dat ik terug ben gegaan naar één artikel per dag. Soms komt er wel een tweede artikel online en op sommige dagen plaats ik niks. Qua bezoekers merk ik niet echt een daling en soms is een dagje vrij hebben en bezig zijn met andere dingen ook heerlijk.

Hup de deur uit!

Tegenwoordig kan je bij veel restaurants je laptop meenemen en gebruik maken van gratis WiFi. Ik heb wel eens dagen dat ik het thuiswerken zat ben, dan neem ik mijn laptop mee en ga ik bij een lunchroom een paar uur werken. Juist door een andere omgeving kan je de sleur doorbreken en weer nieuwe inspiratie opdoen.

Bloggen is hartstikke leuk om te doen, ik zou het voor geen goud willen missen! Ik maak tegenwoordig wel vaker tijd vrij om andere dingen te doen, zodat ik daarna weer vol inspiratie aan de slag kan gaan met het schrijven van nieuwe artikelen.

Heb jij ook wel eens last gehad van een blogdip en hoe ben je daar dan van af gekomen?

 

post signature

Volg:

12 Reacties

 1. chucky1012
  augustus 23, 2018 / 2:30 pm

  Zeker goed dat je in diverse restaurants, eetcafe’s etc. je laptop mee kan nemen om erop te werken.
  Maar je moet dan wel wat bestellen en dat kost geld….
  Een blog dip geeft niets en volgens mij hebben veel bloggers dut.
  Het geeft niets want ee zijn ook nog heel veel leuke dingen naast het bloggen.

  Xoxo

 2. augustus 23, 2018 / 5:12 pm

  Een dip qua bloggen heb ik niet zo snel, maar wel de puf om te bloggen ontbreekt mij. Ik ben afgelopen week van 7 artikelen naar 3 gegaan om meer rust te krijgen. En dat werkt goed. Ik kan nu meer tijd besteden aan mijn hobby (tekenen) en ik slaap ook beter.
  Dus wat je zegt, minder artikelen online zetten helpt zeker!
  Het is momenteel voor mij verstandiger dat ik een stapje terug doe, want zoals je zelf ook weet, er gaat enorm veel tijd en energie in zitten.
  Verder ben ik ook een type die zich ook meer op de achtergrond houdt, ik vind dat heerlijk rustig en naar anderen kijk ik gelukkig al niet meer. Gewoon je eigen pad volgen en jezelf zijn, dat is de beste tip. 🙂

 3. augustus 23, 2018 / 11:18 pm

  Als ik even niet wil bloggen, dan blog ik lekker niet 😉 Ik schrijf liever een paar keer per maand écht leuke, waardevolle artikelen (geldt voor mijn beide blogs) dan dat ik er juist heel veel schrijf.

 4. Juliette - Strongbody.nl
  augustus 24, 2018 / 2:18 am

  Ik heb nog geen blogdip gehad maar ik blog pas sinds dit jaar haha. Ik vind het knap hoor dat sommige bloggers elke dag wat plaatsen. Dat zou ik niet kunnen ook omdat ik naast het bloggen 2 andere banen heb. Zolang ik het leuk vind blijf ik het doen, want plezier is wel mijn voornaamste motief!

 5. augustus 24, 2018 / 3:20 pm

  Ik heb ook weleens een blogdip, maar meestal niet lang. Sommigen stoppen als het als een verplichting gaat voelen. Dat zijn mijn momenten voor mij om door te gaan. Scheelt dat de meesten niks merken, haha. Blogs zijn goed vooruit gepland.

 6. augustus 24, 2018 / 3:31 pm

  Ik heb niet echt een dipje, maar merkte wel dat het tijdens de warme zomer wat moeizamer ging, gewoon omdat het lekker weer was en niet meteen weer achter mijn laptop wilde kruipen! Mijn blog is nog altijd een hobby, dus geen verplichting! Ik neem wel vaker een paar dagen rust!

 7. augustus 24, 2018 / 5:53 pm

  Wat een handige tips! Ik merk aan mezelf dat ik op dit moment absoluut in een blogdipje zit. Voor mij persoonlijk helpt het om met collegabloggers te praten, helaas kan dat niet zo vaak. Hier haal ik altijd weer inspiratie uit en heb ik zin om verder te gaan. Ons gesprek heeft ook zeker geholpen daarin!

 8. augustus 25, 2018 / 9:05 am

  ohja ik zit op dit moment in een blogdip helaas. Handige tips!

 9. Lipstickencupcakes
  augustus 27, 2018 / 10:29 pm

  Soms heb ik ook gewoon even geen zin, of heb ik het heel erg druk met werken. Ik voel dan niet zo de druk om te moeten schrijven. Wel goede tips geef je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge