Nieuwe artikelen:

 • Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging

  Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging
 • Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry

  Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry
 • Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30

  Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30
 • Het wachten waard – Chloe Liese

  Het wachten waard – Chloe Liese
 • GUESS Bella Vita Rosa

  GUESS Bella Vita Rosa
 • Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging

  Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging
 • The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN

  The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN
 • CK One Summer Daze

  CK One Summer Daze
 • Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!

  Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!
 • Neem mij mee – Sarra Manning

  Neem mij mee – Sarra Manning

HOME | BIEDEN DE SLOTEN VAN JOUW WONING WEL GENOEG VEILIGHEID?

HOME | BIEDEN DE SLOTEN VAN JOUW WONING WEL GENOEG VEILIGHEID?

Veiligheid is één van de belangrijkste dingen waar je als ouder jezelf zorgen om moet maken. Zo moet je proberen om van je woning een zo kindvriendelijk mogelijke omgeving te maken. Dit betekent zorgen dat gevaren niet bij je kinderen kunnen komen. Dit zijn zowel gevaren binnen in huis en die van buitenaf kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan inbrekers of andere indringers die onuitgenodigd je huis binnen willen dringen. De eerste bescherming tegen deze vorm van gevaar zijn de sloten op de deuren van je woning. Bieden de sloten van jouw woning echter nog wel voldoende beveiliging? De professionals van deze slotendienst uit Oostende geven je advies hoe je dit kunt weten.

Hoeveel jaar oud zijn de sloten?

De meeste mensen hebben geen idee hoeveel jaar oud de sloten van hun woning zijn. Huizen worden immers meestal opgeleverd met de sloten al op de deuren geplaatst. Je kan echter wel vaak beantwoorden hoelang je al in een woning woonachtig bent. Wanneer je meerdere jaren de sloten niet hebt laten vervangen door een slotenmaker dan is de kans groot dat deze niet meer up-to-date zijn. Oude sloten beschermen niet tegen nieuwe inbraakmethodes die de zwaktes van deze sloten hebben blootgelegd. Het zou dus kunnen dat de sloten hierdoor niet meer voldoende beveiliging tegen inbrekers bieden.

Is het slot voorzien van een hardmetalen cilinder?

Een voorbeeld van een inbraakmethode die de laatste jaren steeds meer wordt toegepast is kerntrekken. Het is een methode waarmee inbrekers zichzelf toegang tot een woning verschaffen door de complete cilinder uit een slot te trekken. Zij draaien een schroef in de cilinder van het slot en trekken hier met grote kracht aan. Hiermee kunnen zij de complete cilinder uit het slot trekken en vervolgens gemakkelijk de deur openen met een schroevendraaier. Wanneer een slot is voorzien van een hardmetalen cilinder dan kan de methode niet meer toegepast worden.

Slotenmaker adviseert sloten met SKG keurmerk

Wanneer je sloten nog niet vele jaren oud zijn en voorzien zijn van een hardmetalen cilinder dan is dit nog altijd niet voldoende om inbrekers voor onbepaalde tijd buiten de deur te houden. Geen enkel slot is hiertoe in staat. Wel heeft de toepassing een vertragende functie waardoor veel inbrekers besluiten om niet eens een poging te wagen. Wanneer zij immers vijf minuten aan een deur moeten rommelen dan is de kans op ontdekking te groot voor hen. Een goede indicatie voor de tijd die een inbreker nodig heeft om een slot open te krijgen is de sterrencertificering van het SKG keurmerk. De slotenmaker in Oostende adviseert om enkel sloten met een SKG keurmerk te gebruiken. Het liefste de sloten met de beste certificering van drie sterren.

post signature
*Dit is een gesponsord artikel

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge