Nieuwe artikelen:

 • Beauty Pillow Luxury Silk Mask

  Beauty Pillow Luxury Silk Mask
 • nuxe super serum [10] anti-ageing

  nuxe super serum [10] anti-ageing
 • KAYALI VANILLA | 28 EAU DE PARFUM REVIEW

  KAYALI VANILLA | 28 EAU DE PARFUM REVIEW
 • 3X ORLY BREATHABLE 1-STEP MANICURE SWATCHES

  3X ORLY BREATHABLE 1-STEP MANICURE SWATCHES
 • THE BODY SHOP COOL DAISY & FRESH RASPBERRY

  THE BODY SHOP COOL DAISY & FRESH RASPBERRY
 • HOUSE OF GISADA DONNA & UOMO

  HOUSE OF GISADA DONNA & UOMO
 • ZO HOUD JE JE SIERADEN VOOR ALTIJD MOOI

  ZO HOUD JE JE SIERADEN VOOR ALTIJD MOOI
 • M.A.C STUDIO FIX TECH CREAM-TO-POWDER FOUNDATION

  M.A.C STUDIO FIX TECH CREAM-TO-POWDER FOUNDATION
 • MIJN TIPS OM BETER TE SLAPEN

  MIJN TIPS OM BETER TE SLAPEN
 • SWATCHES PINK GELLAC RUBBER BASE COVER

  SWATCHES PINK GELLAC RUBBER BASE COVER

HOME | 5 TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN IN HUIS

HOME | 5 TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN IN HUIS

Je doucht, zet koffie en stookt in de winter de verwarming lekker aan. Zonder erbij na te denken verbruik je veel energie en pas aan het einde van het jaar zie je hoeveel je hebt verbruikt. Viel het een beetje tegen? Met de volgende tips zorg je ervoor dat je rekening dit jaar een stuk minder hoog uitvalt.

 1. Doe de was op een lage temperatuur

Tegenwoordig hoef je echt niet meer te wassen op 60 graden. Met de juiste was- en droogprogramma’s bespaar je een hoop. Wanneer je op 30 of 40 graden wast worden je kleren ook goed schoon en bespaar je al snel tot 50 procent aan energie. Dat is 15 tot 20 euro per jaar! Draai je vaak kleine wasjes? Stel hem dan op een half programma in. Heb je een droger? Dat is een enorme energieverbruiker. Vaker de was aan de lijn laten drogen scheelt je zo ook tientallen euro’s per jaar.

 1. Stook verantwoord

Een goed onderhouden cv-ketel zorgt voor minder energieverbruik. Je stookt gemiddeld zo’n 75 procent van je energie op, dus zuinig omgaan met warmte is echt belangrijk. Wanneer je je thermostaat overdag één graad lager zet bespaar je gemiddeld 7 procent aan stookkosten. Heb je geen dubbel glas? Sluit dan ’s avonds de gordijnen om de warmte binnen te houden. Oh en zet je thermostaat een uur voor je vertrekt op 13 tot 15 graden. Het huis koelt dan niet teveel af en warmt ’s ochtends zonder veel extra energie weer op.

 1. Denk na over de plaats van je vriezer of koelkast

Maar liefst 17 procent van je verbruik gaat op aan koelkasten en vriezers, dus daar mag je best een beetje zuinig mee omgaan. Een vriezer die middenin de zon staat, moet hard werken. Zet hem altijd een stukje van de muur, want hij verbruikt minder energie als de warmte makkelijk weg kan. Koop ook een koelkast die past bij de grootte van je huishouden. Wanneer je maar alleen bent heb je echt geen gigantische Amerikaanse koelkast nodig. Ook is het slim om te kiezen voor een koelkast en vriezer in één, want één apparaat is altijd zuiniger dan twee.

 1. Vervang gloeilampen door spaarlampen

De peertjes zijn dan al een tijdje niet meer te koop, veel mensen hebben ze nog wel in huis hangen. Een spaarlamp verbruikt 80 procent minder energie dan een gloeilamp, vervangen dus dat ding! Op verlichting zit een energielabel, houd in de gaten dat je verlichting koopt met energielabel A. Doe lampen uit in ruimtes waar je niet bent en installeer een bewegingssensor in ruimtes waar je vaak in en uit gaat.

 1. Let op met douchen

Er bestaan speciale waterbesparende douchekoppen. Ze bieden je hetzelfde comfort, maar dan met minder water. Een gemiddelde douche duurt 8,5 minuut en per minuut dat de kraan openstaat spoelt er 8 liter water weg. Met slechts één minuut korter douchen bespaar je dus al een hoop op de energierekening. Ga je weleens in bad? Probeer het niet te vaak te doen. Bij een douchebeurt verbruik je namelijk 50 procent minder water. Wil je toch vaker in bad gaan? Laat je badkuip dan isoleren, zo blijft het water langer warm.

 

Bron: UnitedConsumers

Volg:

3 Reacties

 1. augustus 24, 2017 / 6:04 pm

  Wij wisselen elk jaar van energie-leverancier, op die manier kun je ook flink besparen! Wassen doe ik juist vaak op een hoge temperatuur, ik heb dan altijd het gevoel dat het schoner wordt zeker met beddengoed en handdoeken!
  bychristiana onlangs geplaatst…Filorga Oxygen peelMy Profile

 2. Tonnia
  augustus 25, 2017 / 7:34 am

  handige tips

 3. augustus 25, 2017 / 9:22 pm

  Hey Bianca,

  Handige tips! Wij wassen sowieso altijd op een lage temperatuur. Hangen de was aan de lijn zodat we de droger ook bijna niet hoeven te gebruiken. En we hebben ook spaarlampen. We doen alleen de verwarming overdag aan als we thuis zijn, savonds gaat hij al snel weer uit en doen we alle gordijnen dicht.

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaatMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
De Bakbijbel
DE BAKBIJBEL & EEN PRACHTIGE PIP STUDIO TAARTPLATEAU

Sinds een aantal weken heb ik het bakvirus weer helemaal te pakken, na een break van ongeveer twee jaar staat...

Close