Nieuwe artikelen:

 • Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn

  Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn
 • Romance Book Haul + WIN

  Romance Book Haul + WIN
 • Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer

  Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer
 • By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette

  By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette
 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

HOME | 3 TIPS OM TE BESPAREN OP WATERVERBRUIK

HOME | 3 TIPS OM TE BESPAREN OP WATERVERBRUIK

Als gezin moet je op de kleintjes letten. We hebben allemaal een budget waar alle onkosten uit betaald moeten worden. Eten, kleding, schoolgeld, vakanties en de nutsvoorzieningen. Wanneer het mogelijk is om op één van deze dingen te besparen dan kan je meer geld aan een andere kostenpost besteden. Of de spaarrekening aanvullen voor eventuele slechtere tijden. Om een besparing te realiseren is het slim om jezelf op de nutsvoorzieningen te richten. Hier kan je vaak redelijk eenvoudig op besparen door simpelweg slimmer met elektriciteit, gas of water om te gaan. Bovendien is het goed om ook je kinderen te leren dat zij zuinig met deze voorzieningen moeten zijn om het milieu te beschermen. De loodgieter uit Purmerend deelt in dit artikel drie tips waarmee je kunt besparen op het waterverbruik

Waterbesparende kranen en douchekoppen

De eerste tips van de loodgieter uit Purmerend is een zeer simpele manier om voor een besparing van water te zorgen. Het stelt je zelfs in staat om water te besparen zonder dat je dit eigenlijk doorhebt. Je kan dit verwezenlijken met waterbesparende kranen en douchekoppen. De meeste huizen zijn al van één of allebei deze toepassingen voorzien. Is dit nog niet het geval dan is het zeker tijd om de kranen en douchekoppen die gemiddeld 20 procent minder water verbruiken. Bij het nemen van een warme douche betekent dit niet alleen een besparing van water maar ook energie omdat er minder water verwarmd hoeft te worden.

Gedrag veranderen en bewuster omgaan met water

Het besparen van water is helemaal niet moeilijk. Het kan zo simpel zijn als een kraan of douchekop vervangen en zonder dat je het doorhebt een besparing realiseren. Soms is het niet eens nodig om een nieuwe toepassing te laten installeren door een loodgieter of een gadget te gebruiken. Kleine veranderingen in je eigen gedrag waarbij je bewuster omgaat met water hebben vaak het grootste effect. Denk bijvoorbeeld aan de kraan niet open laten staan terwijl je je tanden aan het poetsen bent. Zeker gezinnen met kinderen halen ook veel winst uit het enkel draaien van volle wasmachines.

Besparen met de hulp van een loodgieter

Uiteraard kan de loodgieter uit Purmerend ook helpen om een besparing op het waterverbruik te realiseren. We hebben het dan niet over een maatregel zoals het vervangen van een kraan. Dat kan je immers ook makkelijk zelf doen als je een beetje handig bent. De loodgieter kan geavanceerde systemen installeren waarmee je een flinke hoeveelheid water kan besparen. Een voorbeeld is een grijs water installatie die afvalwater van bijvoorbeeld de wasmachine of badkuip opvangt en hergebruikt bij het doorspoelen van de wc en andere toepassingen. Een soortgelijke besparing kan ook gerealiseerd worden met een systeem om regenwater op te vangen.

post signature
*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

10 Reacties

 1. mei 30, 2017 / 7:07 am

  Erg handige tips!
  Ik heb nog een tip wat betrefd als men een wasmachine moet vervangen….
  De energiezuinige wast tegenwoordig binnen 15 minuten met koud water.
  Maar ook al andere progamma’s wordt de was schoongewassen met koud water….

  Xoxo

 2. Joandi Loes Tholen
  mei 30, 2017 / 11:31 am

  Wat een handige tips! Die ga ik zeker ter harte nemen. Ons nieuwe huis is bijna energieneutraal en zelfvoorzienend dus ik denk dat ik daarmee al een hele grote stap in de goede richting zet.
  Joandi Loes Tholen onlangs geplaatst…De stadsfavorieten van Sylvia in LisseMy Profile

 3. mei 30, 2017 / 2:03 pm

  Handige tips! Ik moet zeggen dat ik zelf zeer zuinig ben met water. Ik Laat de wcbak nooit helemaal leeglopen met doortrekken omdat ik een stopknop heb. En water van de douche die wegloopt omdat het water op moet warmen, vang ik op en gebruik ik weer om bijvoorbeeld planten water te geven. Of voor de wc. Net als bijvoorbeeld water in het pannetje waarin ik eitjes heb gekookt. Zonde om zomaar weg te gooien.
  Zo’n grijs water installatie lijkt mij wel wat. Een waterbesparende douchekop echter niet, want dan is de douche niet meer fijn. En douch ik waarschijnlijk langer… dus dat helpt bij mij niets.
  Sandra onlangs geplaatst…Reactie op Milde viscurry met doperwtjes uit de voorraadkast door MelanieMy Profile

 4. mei 31, 2017 / 3:49 pm

  Handige tips zeg! Hier heb ik wel wat aan. Met vele anderen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge