Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

Hoe kun je meer van jezelf houden?

Hoe kun je meer van jezelf houden?

Zelfliefde is voor velen van ons een essentieel thema in het leven. En dat is maar goed ook, want het is enorm belangrijk om van jezelf te houden! We kennen immers allemaal de uitspraak wel: je kunt pas van anderen houden, als je van jezelf houdt. Maar het is best lastig om dat te realiseren. Dit zijn mooie tips.

Tevreden over je uiterlijk

We kunnen er niet omheen: we hechten waarde aan ons uiterlijk, net zoals we aan ons innerlijk doen. En daar is in principe ook helemaal niets mis mee. Het uiterlijk is immers iets waar we mee te maken hebben. Denk alleen al aan een eerste indruk die je achterlaat met je looks en voorkomen. Zorg daarom dat je tevreden bent over je uiterlijk. Je kunt verschillende dingen doen om je uiterlijk te verbeteren. Iedereen heeft immers weer zijn of haar eigen onzekerheden. Pak je huid aan, als je huidproblemen ervaart of een doffe huid hebt. Sport vaker, om fitter te worden. Pak je gebit aan, als je scheve tanden hebt. Met onzichtbare beugels kies je voor rechte tanden. Zo ga je weer voluit lachen, zonder schaamte! Dat is natuurlijk een mooi streven. Door op die manier, op gerichte wijze, je uiterlijk aan te pakken, zit je weer lekkerder in je vel. Dat is veel waard!

Zelfvertrouwen opbouwen

Door aan je uiterlijk te werken, bouw je meer zelfvertrouwen op. En dat zelfvertrouwen is van groot belang, want dit straal je uit naar de buitenwereld! Doe daarom iets aan je onzekerheden. Een mooier gebit realiseer je met de onzichtbare beugel van Dr Smile, of je vroeger nu wel of geen traditionele slotjesbeugel hebt gehad. Op die manier zijn er verschillende onderdelen aan het uiterlijk die je kunt verbeteren. Maar kijk natuurlijk ook naar je innerlijk. Hoe sta je in het leven en wat straal je uit naar je naasten? Hier valt ook vast nog iets te verbeteren, wat een persoonlijk proces is. Zorg dat je trots op jezelf kunt zijn: jij bent een mooi en fijn persoon – dat is waar je naartoe wilt werken.

Werken aan je innerlijk

We benoemen het hierboven al kort: kijk naar je innerlijk, en werk hieraan. Zo word je namelijk de mooiste versie van jezelf. Aan welke karaktereigenschappen van jezelf wil je werken? Of je nu zorgzamer, geduldiger of beheerster wilt zijn, je kunt hier een persoonlijke invulling aan geven. Blijf in ieder geval in ontwikkeling. Tegelijkertijd is het belangrijk om jezelf te accepteren: jij bent je unieke zelf, inclusief je tekortkomingen.

Gezond leven

Door gezonder te leven, ga je meer van jezelf houden. Dit zit ‘m in verschillende aspecten. Beweeg vaak, waarbij je een sport kiest die je leuk vindt. Sta je met tegenzin in de sportschool? Er zijn nog veel meer sporten om uit te kiezen, van een teamsport tot een behendigheidssport. Sporten in de buitenlucht is aan te raden: zo haal je meteen een frisse neus. Eet gezond en gevarieerd. Blijf gehydrateerd door genoeg water te drinken. Gezond leven zit ‘m ook in tijd spenderen met je naasten: dit is uiteindelijk toch waar het allemaal om draait in het leven. Word je er gelukkig van om zoveel mogelijk tijd met je familie of vrienden door te brengen? Maak hier dan voldoende tijd voor vrij.

Verbeter jezelf, maar blijf lief

Hierboven hebben we het met name over verbeteringen, of het nu om je uiterlijk of innerlijk gaat. Dat stuk ontwikkeling is uiteraard van belang: als mens wil je altijd blijven groeien. Maar houd daarbij in je achterhoofd dat je altijd lief voor jezelf kunt blijven. We zijn vaak heel kritisch op onszelf, terwijl dat niet altijd nodig is. Je bent ook maar een mens! Als je je best doet en werkt aan de verbeterpunten die voor jou tellen, is dat al genoeg. Zelfliefde draait ook om een stapje terug doen, en niet standaard maar té kritisch voor jezelf te zijn. Ook daar word je weer een mooier mens van.

Ik hoop dat deze tips je inspireren om meer van jezelf te gaan houden. Natuurlijk is het een langdurig proces, maar je wordt er absoluut een mooier mens van.

Lees ook: Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

Volg: