Nieuwe artikelen:

 • Daglichtlamp voor je make-up tafel

  Daglichtlamp voor je make-up tafel
 • Mijn ervaring met Kobo Plus

  Mijn ervaring met Kobo Plus
 • Tips voor het verwijderen van mee-eters

  Tips voor het verwijderen van mee-eters
 • Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer

  Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer
 • Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

  Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?
 • Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

  Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine
 • Atelier des Ors Pink Me Up

  Atelier des Ors Pink Me Up
 • Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te …

  Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te verzorgen
 • Een vakantiehuis kopen in Spanje

  Een vakantiehuis kopen in Spanje
 • Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

  Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

BLOG TIPS VOOR ZZP-ERS #2

BLOG TIPS VOOR ZZP-ERS #2

Vandaag is het weer tijd voor een artikel met diverse blog tips o.a. voor ZZP-ers. Bloggen is al een aantal jaar mijn werk en ik doe het dagelijks nog met veel plezier. Regelmatig krijg ik per e-mail of social media diverse vragen en die probeer ik te verwerken in een blog tips artikel.

Het veranderen van een layout/thema
Als je een blog begint of na een aantal jaar wil veranderen, dan doe je dit bijvoorbeeld door te veranderen van layout/thema. WordPress heeft diverse gratis opties, maar je kunt ook thema’s kopen bij bijvoorbeeld Etsy. Voor elke prijscategorie is er wel een layout te koop. Mijn layout is van PIPDIG en dat is één van de beste veranderingen die ik de afgelopen maanden heb gedaan. Je website is je visitekaartje dus wil je natuurlijk ook dat alles zo goed en netjes mogelijk er uit ziet.

Verzekeren tegen cybercrime?
Een paar weken geleden was mijn website gehackt, iemand anders had zich geregistreerd als gebruiker en alles had binnen een paar seconde weg kunnen zijn. Dat heeft mij wel aan het denken gezet, want zonder website is er geen Pinkit.nl en dat is natuurlijk wel mijn werk. Gelukkig zijn er diverse opties zoals een cyberverzekering, met deze verzekering ben je verzekerd voor diverse cyberrisico’s. Een goede webhost is trouwens ook écht een must!

Hoe kom je aan foto’s voor je artikelen?
Vroeger toen ik nog een CU2 account had, gebruikte ik afbeeldingen die je gewoon via Google kan vinden. Inmiddels weet ik dat er een copyright zit op foto’s en dat je een flinke boete kan krijgen. Daarom maak ik bijna alle foto’s zelf, maar ook de stockfoto’s van Pixabay gebruik ik regelmatig.

Iemand plaatst een artikel dat wel heel erg op mijn artikel lijkt
Elke niche heeft populaire onderwerpen en die zie je dan ook vaak bij bloggers terugkomen. Zo plaatsen heel veel beautybloggers de persberichten van essence & Catrice en mamabloggers laten graag de inhoud zien van hun luiertas. Dit kan je niet voorkomen, want over alles is wel eens geschreven…je kan het artikel wel helemaal je eigen draai geven.

Zie je een artikel dat niet alleen qua onderwerp héél erg op die van jou lijkt maar ook qua tekst (lees 1 op 1 of even 3 woorden veranderd), dan is het een ander verhaal. Ik zou dan sowieso die persoon even een nette en toch duidelijke mail sturen dat het niet zo netjes is en vragen of het artikel aangepast/verwijderd kan worden.Mocht jij nog vragen hebben over bloggen, laat die dan achter in een reactie wie weet beantwoord ik je vraag dan in het volgende blog tips deel.

Volg:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge