Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

5 tips voor meer comfort in de woonkamer 

De woonkamer behoort tot de ruimtes in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Zo vinden veel mensen het heerlijk om na een lange dag werken op de bank of in een lekkere stoel neer te ploffen. Herken jij je hier niet in? Dan ontbreekt het er misschien aan comfort. Om ervoor te zorgen dat dit (weer) een fijne ruimte wordt, geven wij je hier 5 tips voor meer comfort in de woonkamer.

1. Denk goed na over het kleurgebruik

Bij comfort in de woonkamer denken de meeste mensen niet direct aan kleurgebruik. Toch kunnen de kleuren hier een belangrijke bijdrage aan leveren, want ze zijn mede verantwoordelijk voor de sfeer in een ruimte. Houd je van rust? Kies dan voor kleuren als taupe en crème. Blauw, geel en rood zorgen op hun beurt juist weer voor een energieke sfeer. Zorg daarom dat je weet waar jouw voorkeur naar uitgaat, zodat je hier rekening mee kunt houden. 

2. Kies voor comfortabele meubels

Het comfort van de woonkamer wordt voor een groot deel bepaald door de meubels die je neerzet. Een harde bank nodigt nu eenmaal minder snel uit om op te gaan zitten dan een zachte bank vol kussens. Vandaar dat veel mensen de voorkeur geven aan een zachte bank. Beperk je overigens niet alleen tot de bank, maar zet ook één of meerdere stoelen om te relaxen neer. Als de bank bezet is, is dit geen probleem. Je kunt dan immers in een lekkere stoel neerploffen, zodat je alsnog comfortabel zit. 

3. Leg een kleed op de vloer

Als je geen vloerverwarming hebt, kan de vloer soms behoorlijk koud aanvoelen. Dit kan uiteindelijk resulteren in koude voeten. Sommige mensen trekken sloffen aan om dit te voorkomen, maar in plaats daarvan kun je ook een vloerkleed neerleggen. Doordat er een extra laag op de vloer ligt, heb je minder snel koude voeten. De meeste vloerkleden zijn bovendien lekker warm aan de voeten, waardoor ze het comfort verhogen. Bovendien geef jij je woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling door een kleed op de vloer te leggen.

4. Maak gebruik van accessoires

Wil je het comfort in de woonkamer verhogen zonder dat dit je al te veel geld kost? Dan bieden accessoires uitkomst. Zet bijvoorbeeld eens een vaas met een mooie bos (droog)bloemen neer in de vensterbank of op tafel en leg wat leuke kussentjes op de bank en in de stoelen. Ondanks dat dit je niet veel geld kost, kan het de sfeer in de woonkamer enorm verhogen. 

5. Speel met verlichting 

Je verwacht het misschien niet, maar verlichting draagt ook bij aan het comfort in de woonkamer. Hang je alleen een lamp aan het plafond? Dan is de ruimte allesbehalve sfeervol, want de lamp verlicht de hele woonkamer. Overweeg daarom ook eens een lamp op de vloer, op tafel, op het tv-meubel of in de vensterbank neer te zetten. Dergelijke lampen zijn over het algemeen een stuk sfeervoller dan basisverlichting, waardoor je woonkamer comfortabeler wordt.

Lees ook: Nieuwe parfum van o.a. Marc Jacobs

Volg:

1 Reactie

 1. maart 1, 2024 / 10:07 pm

  Een paar spiegels in je huis ophangen kan de ruimte ook mooier maken en optisch groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge