Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

5 basistips voor het trainen van je hond

5 basistips voor het trainen van je hond

Wil je graag een hond als huisdier? Dat is zeker een toevoeging aan je leven. Onthoud wel dat het jouw verantwoordelijkheid is als baasje om het dier goed te trainen. Heb je daar nog weinig tot geen verstand van? Met deze basistips ontdek je alvast meer! Lees zeker even verder.

Positieve beloning

Je hond leert extra snel als je goed gedrag beloont. Dit kun je doen door je waardering goed uit te beelden met je lichaamstaal en uit te spreken na een trainingsmoment. Pakt je hond een commando goed op? Laat het horen! Daar reageert het dier ook weer enthousiast op, wat een prachtige wisselwerking vormt. Honden leren graag: dat is zo wel duidelijk. Ook eten helpt als beloning. Geef een traktatie bij het aanleren van een commando, als het je hond (bijna) lukt. Ook hondenvoer na een trainingsmoment is welkom, als je dit vlak voor het voermoment doet. Daar krijgt de hond ook meteen weer nieuwe energie van. Zo’n training is immers best intensief! Zeker voor een jonge hond.

Begin snel

Hoe langer je wacht met het trainen en opvoeden van je hond, hoe moeilijker dit wordt. Begin hier dus zo snel mogelijk mee, het liefst als je hond nog een puppy is. Begin dan in ieder geval met de eenvoudige basiscommando’s. Deze vormen een goede basis voor verdere training. Vroege training zorgt ook dat je hond goed socialiseert, en dus beter met andere mensen en dieren om kan gaan.

Professionele training

Je kunt je hond zelf trainen. Maar het is toch wel beter om naar een professionele trainer toe te gaan. Volg bijvoorbeeld puppytraining samen met je hond. Dat is meteen een gezellige activiteit. Van de trainer en de andere deelnemers kun je nog een heleboel opsteken. En je hond leert juist weer van de andere honden die aanwezig zijn. Hoe je je hond meeneemt naar de training toe? Een honden bench is een ideaal vervoermiddel, voor in de auto bijvoorbeeld. Als de training echt in de buurt is, kun je er eventueel ook naartoe lopen. Maar vergeet niet dat je hond na afloop helemaal kapot is. Dan is het wel zo fijn om lekker te kunnen liggen en misschien alvast een beetje te kunnen slapen in de bench.

Consistentie en duidelijkheid

Het is moeilijk, maar wel belangrijk: wees consistent in de opvoeding van je hond. Je kunt niet de ene keer iets verbieden en de andere keer hetzelfde juist toestaan. Dat is verwarrend voor je hond. Laat duidelijk zien wat de regels zijn en waar de grenzen liggen. Bij een professionele training leer je hier ook meer over. Voor je hond is het zo makkelijker om te weten wat wel en niet mag. Gebruik ook steeds dezelfde woorden voor bepaalde commando’s. Dit is het meest duidelijk voor de hond. Hetzelfde geldt voor het gebruik van handgebaren voor commando’s. Je hond leert het alleen maar sneller als hier regelmaat en structuur in zit! Het is trouwens niet alleen belangrijk dat jij dit op dezelfde manier doet, maar ook bijvoorbeeld je partner en je gezinsleden. Bespreek dit samen en spreek er regels over af. Probeer de hond ook allemaal te trainen, binnen het gezin bijvoorbeeld. Dit kun je prima afwisselen.

Regelmatige training

Je hond leert een commando misschien niet in een keer. En dat is ook helemaal geen punt. Kies liever voor regelmatige training. Je kunt meerdere keren per dag een momentje pakken om te oefenen. Laat dit zo’n vijf tot tien minuten duren. Langer is niet nodig, want dit maakt je hond alleen maar overprikkeld. Een kleine hond kan zich nog niet zo lang focussen, houd dat in je achterhoofd. Oefen niet alleen met commando’s, maar introduceer je hond ook aan nieuwe mensen, dieren en een andere omgeving. Zo krijg je een zelfverzekerde hond!


Deze basistips vormen een goede start bij de opvoeding van je hond. Je hebt er als baasje best wat geduld voor nodig. Maak daarom de tijd vrij om je hond te trainen, het liefst met het hele gezin. Heb jij al een goede hondentrainer op het oog?

Lees ook: Action Haul Shoplog Juni 2024

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge