Nieuwe artikelen:

 • De perfecte huisgenoot – VI Keeland & Penelope Ward

  De perfecte huisgenoot – VI Keeland & Penelope Ward
 • Waterproof make-up aanraders voor deze zomer

  Waterproof make-up aanraders voor deze zomer
 • Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging

  Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging
 • Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry

  Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry
 • Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30

  Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30
 • Het wachten waard – Chloe Liese

  Het wachten waard – Chloe Liese
 • GUESS Bella Vita Rosa

  GUESS Bella Vita Rosa
 • Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging

  Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging
 • The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN

  The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN
 • CK One Summer Daze

  CK One Summer Daze

KIDS | TIPS VOOR EEN TIENERKAMER

KIDS | TIPS VOOR EEN TIENERKAMER

Op een gegeven moment krijgt je kindje een leeftijd, dat een slaapkamer makeover nodig is. Weg met het Hello Kitty behang, en hallo groter bed. Is jouw kindje toe aan een échte tienerkamer? Dan hoop ik je met deze tips en inspiratie op weg te helpen, succes met inrichten!

Kijk eerst in de huidige slaapkamer welke meubels er eventueel kunnen blijven, en wat er weg moet (ook qua accessoires enzovoort). Laat je kindje mee helpen, zodat je zeker weet dat er niks weggaat waar hij/zij later spijt van krijgt. Je zal maar net de verkeerde knuffel weg doen…dat wil je natuurlijk voorkomen. En bespreek met je kindje wat hij/zij graag terug zou willen zien qua kleuren & thema, dan kan je daar eventueel rekening mee houden.

babyentiener3
Mocht er plaats (en budget) zijn dan is een bureau toch wel een écht musthave. Er komt namelijk een tijd voor huiswerk en dan kan je kindje dat mooi aan zijn/haar eigen bureau doen. En een kast voor kleding, boeken, speelgoed is natuurlijk ook altijd erg handig om te hebben. Mijn dochter heeft zelf een ladekast (zoals hier boven op de foto), en daar kan echt héél veel in.

Aangezien je kindje ook groter wordt, is een ander bed ook belangrijk. Je hebt speciale mee-groei bedden, een Avonturenbed, eigenlijk is er van alles mogelijk. Soms kan je nog wel eens van meubels wisselen, maar een bed koop je vaak voor jaren. Kijk dus goed naar het design, en laat anders je kindje meebeslissen. Onder het bed is er vaak een loze ruimte, die kan je eventueel opvullen met mandjes en opbergbakken voor een extra opslagruimte.

babyentiener2Accessoires zijn natuurlijk ook belangrijk, dat maakt het allemaal net wat gezelliger. Ook hierbij kan je kindje betrekken, en mocht er een bepaald thema zijn qua slaapkamer dan kan je daar mooi op afstemmen. Mocht je kindje op den duur wat anders willen, dan kan je het afwisselen met andere kussentjes, lampen, dekbedovertrek, muurstickers…er is zoveel mogelijk.

Een tienerkamer is weer een hele nieuwe stap, het gaat soms zo snel! Maar het is wel leuk om samen met je dochtertje/zoontje er een echt project er van te maken, voor elk budget is er wel wat leuks verkrijgbaar.


Bij de webshop van BabyenTiener.nl kan je veel mooi items shoppen (ook voor de jongere kids), en met de code Pinkit5 krijg je 5% kassakorting (geldig t/m 31 augustus 2016)

Is jouw kindje al toe aan een echte tienerkamer?

post signature
*Dit is een samenwerking.

Volg:

3 Reacties

 1. juli 15, 2016 / 7:54 am

  Ik weet nog dat ik zelf ook een tienerkamer kreeg. Wat vond ik dat leuk! Een eigen bureau, bureaustoel en een mooie bed. Mijn oudste is nu 5 jaar en wat is het leuk om straks haar kamer helemaal meidenproof te maken :).

 2. juli 15, 2016 / 10:42 pm

  Ahh die klamboe op de eerste foto. Die wil ik echt al sinds ik zo klein ben maar heb er nog nooit eentje gemogen van mama en papa haha 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge