Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

KIDS| FIETSEN MET JE KINDJE(S)

KIDS| FIETSEN MET JE KINDJE(S)

Fietsen met je kindje is en blijft bijzonder om te doen, maar ik geef het eerlijk toe ik vond het dood eng! Toen ik zwanger was wilde ik graag een moederfiets, maar die heb ik nooit gebruikt. Ik doe alles lopend of met de auto samen toen met mijn ex-partner. Inmiddels is Sterre 7 jaar en fietst zij zelf al ze had een meisjesfiets 20 inch, maar sinds kort is deze toch echt te klein voor haar geworden. Ook al kan Sterre nu zelf goed en alleen fietsen, ik vond het in het begin best wel eng, het idee dat er van alles kan gebeuren terwijl dat ze aan het fietsen is daar hou ik mij best veel mee bezig. Als Sterre fietst kan ik haar niet vastpakken zoals ik vaak bij andere ouders zie, simpelweg omdat ik wat kleiner ben en er gewoon écht niet erbij kom. En daarom vind ik het gewoon ook een beetje eng en spannend, maar kleine meisjes worden groot en je moet ze toch los laten!


fiets1Mijn tips zijn vooral als je een fiets koop controleer of dat deze dan ook echt de juiste hoogte/maat heeft. Kunnen de voeten op de grond, komen de knieën niet tegen het stuur (dat had ze bij haar vorige fiets die was dus echt veelte klein geworden). Daar naast is het ook fijn als je de fietst nog goed kan verstellen als je kindje weer de lengte in gaat, dus niet dat je gelijk weer binnen een aantal maanden een meisjesfiets 24 inch moet kopen. Ook is het handig als je kindje erbij is zo kan je gelijk controleren of het de juiste maat is (ik heb wel eens een fiets gekocht zonder Sterre erbij en dat doe ik nooit meer).

fiets2Ook je kindje moet wennen aan een nieuwe fiets, dit kan je beter eerst doen op een veilige plek zoals een stoep dan gelijk op de openbare weg. Natuurlijk zal het eerst wat voorzichtig fietsen zijn, maar zodra je kindje de smaak te pakken hebt word het steeds leuker om te doen en zijn ze niet meer te stoppen haha. Vind je dat je kindje er aan toe is om al alleen te gaan fietsen, terwijl dat jij er naast fiets? Oefen dat dan eerst op een rustige tijdstip dus niet tijdens spitsuren dat het ook drukker is qua auto’s en je kindje (en jij zelf) daar van in de stress schiet. Ik ben met Sterre eerst een aantal keren naar de stad gefietst dat is hier bijna alleen een rechte weg en na een aantal keer ben ik steeds een andere route met haar gaan fietsen. Ik deed dit ook vooral voor mijzelf zodat ik het ook minder eng en spannend vind om samen met haar te gaan fietsen, en ook zeker weet dat ze goed uit kijkt of er bijvoorbeeld auto’s er aan komen, en ze goed richting aan geeft als ze links of rechts gaat.

fiets3Het liefst fietst Sterre elke dag ze kan er zo van genieten, ze is het liefst buiten en nu helemaal met haar nieuwe fiets! Inmiddels vind ik het niet zo eng meer om samen met haar lekker een stukje te gaan fietsen, maar eerlijk is eerlijk het blijft natuurlijk altijd een beetje spannend. Het is vooral goed uitkijken, zoals altijd in het verkeer!

Fietst jij graag met jouw kindje(s)? En vind je het ook wel eens spannend om te doen of juist totaal niet?

 

post signature
*Dit is een samenwerking.

Volg:

10 Reacties

 1. september 14, 2015 / 7:27 am

  Leuk en interessant artikel. Ik denk dat ik net als jij het wel eng en spannend zal vinden om mijn dochtertje alleen te laten fietsen. Nu is ze nog maar 2,5 jaar maar ik heb zelf nog nooit met haar gefietst, dit omdat ik nog geen fiets heb. Ik ben wel aan het kijken voor een goede en veilige fiets.

 2. september 14, 2015 / 7:36 am

  Ik heb nog geen kinderen, maar het lijkt me wel heel spannend!

 3. september 14, 2015 / 8:05 am

  Wat een leuke fiets! Mijn zoontje fietst sinds een paar maanden zonder zijwieltjes maar is met alles bezig behalve met fietsen dus ik vind het nog doodeng en laat het vooral aan mijn vriend over om met hem te fietsen

 4. september 14, 2015 / 11:42 am

  Oh wat een spannende periode moet dit voor jou zijn zeg! Lijkt me best eng als moeder zijnde. Fijn dat het zo goed gaat en dat het steeds makkelijker voor je wordt.

  Ze fietst ook op een ontzettend schattige fiets. Dat maakt het voor haar vast ook enorm leuk 🙂

 5. Jennifer
  september 14, 2015 / 11:45 am

  Wat een super leuke meisjesfiets!

 6. september 14, 2015 / 11:54 am

  Sterre straalt weer helemaal op de fotos van haar met haar fiets…echt leuk om te zien…Zelf bleef ik er haast in toen mijn kinderen alleen buiten gingen fietsen, maar ik kreeg het nog benauwder als ze naast mij fietsten…Ik zat maar te waarschuwen aan ze, wel kreeg ik er meer vertrouwen in toen ik zag dat ze wel goed opletten…Tja meis, loslaten van je kindjes is niet het makkelijkste, helemaal niet op dat gebied….leuk artikel en wat een geweldige girly fiets….

 7. Sonja
  september 14, 2015 / 12:58 pm

  Heerlijk; die blije kindergezichtjes! Die van mij moeten het nog even doen met de fietskar, maar het zal vast niet lang meer duren voordat ze de eerste meters gaan maken op hun eigen fietsjes (oef!)

 8. Manon
  september 14, 2015 / 5:20 pm

  wel leuk met kinderen fietsen, maar je moet ook op veel dingen letten

 9. Christel
  september 15, 2015 / 3:32 pm

  Wat heeft ze een leuke fiets! Ik vind het af en toe ook dood eng om met de kids te gaan fietsen. Ik zal ook nooit alleen met onze twee kinderen gaan fietsen. Onze dochter is ook onzeker tijdens het fietsen, dus het kost mij veel inspanning om haar gerust te stellen tijdens het fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge