Nieuwe artikelen:

 • Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging

  Tip | Nieuwe Clarins lichaamsverzorging
 • Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry

  Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry
 • Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30

  Clay and Glow Protecting Face Sunscreen SPF30
 • Het wachten waard – Chloe Liese

  Het wachten waard – Chloe Liese
 • GUESS Bella Vita Rosa

  GUESS Bella Vita Rosa
 • Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging

  Paula’s Choice Omega+ Complex huidverzorging
 • The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN

  The Love Hypothesis – Ali Hazelwood + WIN
 • CK One Summer Daze

  CK One Summer Daze
 • Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!

  Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!
 • Neem mij mee – Sarra Manning

  Neem mij mee – Sarra Manning

KIDS | DISNEY PIXAR BINNENSTEBUITEN

KIDS | DISNEY PIXAR BINNENSTEBUITEN

Door Kim – Van de week heb ik samen met mijn dochter van bijna vier gekeken naar Binnenstebuiten (Inside Out). Wat een ontzettende gave en geweldige film van Disney/Pixar is dit. Ook al is de film alweer even uit, toch wil ik er graag wat meer over vertellen. Hij is namelijk te leuk, om niet te zien!

“Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.”

De officiële trailer (Bron Disney Youtube)

Tijdens de film raken Verdriet en Plezier de weg kwijt in de geest van Riley, samen met de kern herinneringen (dit zijn bollen die bepaalde dominante herinneringen in het leven van Riley bepalen). Hierdoor worden de persoonlijkheidseilanden instabiel (dit zijn eilanden zoals bijvoorbeeld familie en eerlijkheid), en de overgebleven emoties bedenken dat Riley terug moet (weglopen) naar Minnesota om nieuwe goede herinneringen te maken. Uiteindelijk leert Plezier dat Verdriet ook een sleutelrol in het geheugen van Riley heeft en dus niet aan de kant dient te worden geschoven (tijdens de film mag verdriet nergens aankomen van plezier, omdat ze bang is dat de herinneringen besmet worden).

Verdriet blijkt een belangrijke rol te hebben in de oplossing van het probleem, maar wat er verder gaat gebeuren dat ga ik natuurlijk niet verklappen!

Als je een kind hebt wat van zichzelf nogal makkelijk verdrietig is of angstig, dan is dit een hele goede film die dingen goed uitlegt. Namelijk dat Verdriet en Plezier dingen zijn die naast elkaar bestaan en dat het goed is voor beide ruimte is. Als je een kind hebt in de leeftijd van rond de vier jaar dan is het belangrijk dat je zelf even kijkt of jouw kindje dit aankan (vanwege de emoties die deze film kan losmaken).

Disney Pixar Binnenstebuiten is verkrijgbaar op dvd voor €19,99,- en o.a. te koop bij Bol.com.

Heb jij samen met jouw kindje(s) al naar deze film gekeken?

Liefs Kim

Volg:

3 Reacties

 1. Tessa
  maart 27, 2016 / 3:06 pm

  Ik wilde hem zó graag zien maar het kwam er steeds niet van. Vandaag eindelijk de kans gegrepen en hij is fantastisch! Ik ga denk ik een dvd kopen want als mijn zoon wat ouder is lijkt het me, behalve leuk om te kijken voor hem, heel handig om emoties bespreekbaar te maken.

 2. maart 28, 2016 / 8:27 pm

  Ik heb hem nog niet gezien maar hij lijkt me super leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge