Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

5x WAAROM LEGO ZO LEUK IS!

5x WAAROM LEGO ZO LEUK IS!

Gisteren had ik een LEGO artikel online geplaatst, en ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo vaak gelezen zou worden. Door dat het artikel zo in de smaak valt, kwam ik eigenlijk op het idee voor dit artikel. Waarom LEGO zo leuk is? Dat vertel ik vandaag met vijf redenen!

1- Het begint vanaf een jongere leeftijd:
Ik heb het natuurlijk over LEGO Duplo! Volgens mij heeft iedereen daar wel eens mee gespeeld, zelf had ik voor mijn dochter ook zo’n bak vol…en wat heeft ze daar toch een bouwplezier mee gehad. De DUPLO bouwstenen en figuren zijn wat groter, beloofd vele uren speelplezier.

2- Er zijn vele soorten sets te koop:
Volgens mij kan je het zo gek niet bedenken, en LEGO heeft het. Er zijn diverse soorten te koop zoals: LEGO Friends, LEGO Batman Movie (aanrader!), LEGO Ninjago, LEGO Minecraft & LEGO Creator. En elke categorie heeft weer zijn eigen sets, zo kan je kindje(s) hun verzameling flink uitbreiden. Ik vind het zelf een pluspunt dat er ook diversiteit is qua prijzen. Zo heb je goedkopere setjes, en wat duurdere…zo kan bijna iedereen wel iets leuk vinden in zijn/haar prijsklasse.

3- Creatief bezig zijn:
Natuurlijk kan je met LEGO de handleiding volgen om zo een set te bouwen, maar je kan zelf ook je creativiteit gebruiken om wat anders te gaan bouwen. Het is dan wel vaak handig om de classic bouwplaten er bij te gebruiken, maar ik heb ook al verschillende creaties zoals LEGO Spinners voorbij zien komen. Op Youtube staan trouwens ook heel veel gave stopmotion video’s met LEGO, ook heel gaaf om te zien.

4- De LEGO films & LEGO World:
Naast de sets die in de winkel te koop zijn, gaat LEGO nog een stapje verder met de diverse films die zijn uitgebracht! Die zijn namelijk net zo leuk om te kijken, en als je kindje fan is van een bepaalde LEGO film dan kan hij/zij gaan sparen voor de speelsets. En wat ik zelf erg leuk vind is LEGO World! Wij zijn pas 1x daar heen geweest, maar het staat nu alweer op de agenda. Het is een LEGO beurs, die je als fan eigenlijk niet mag missen 😉

5- Volwassen verzamelaars:
Ik heb het in dit artikel steeds over kids, maar er zijn ook volwassenen die helemaal gek zijn op LEGO. Dit wist ik al wel een beetje (o.a. door LEGO World & Youtube). Het is leuk om te zien dat niet alleen jongeren gek zijn op deze bouwstenen en sets, maar dat het ook volwassen enthousiast maakt. Er zijn heel veel fanatieke verzamelaars, ik kijk regelmatig LEGO collection video’s op Youtube en wauw er zit zoveel mooi’s tussen!

Terwijl ik dit artikel schrijf kan ik eigenlijk nog wel meer punten bedenken, maar wie weet komt dat nog wel in een vervolg artikel. Zijn jullie kids of misschien jij zelf wel ook zo gek op LEGO?

post signature

Volg:

14 Reacties

 1. Tonnia
  september 13, 2017 / 9:02 am

  hier ook veel plezier mee gehad

 2. Sonja Hubregtse
  september 13, 2017 / 9:18 am

  De kids zijn hier helemaal weg van lego. Vooral de jungle en minecraft vinden ze erg leuk. Hoewel dat volgende week weer een andere thema kan zijn 😉 Lego World lijkt ons super leuk. Misschien inderdaad eens een keertje kijken met de kids. Die zouden helemaal happy zijn denk ik 😉

 3. serafina
  september 13, 2017 / 11:23 am

  lego vind ik echt een leuke speelgoed omdat de kids zo interactief bezig zijn waardoor hun motoriek en denken op de test word gezet! love it

 4. maargy
  september 13, 2017 / 12:24 pm

  Lego is (samen met Playmobil) echt mijn favoriet speelgoed, heel leerzaam & creatief. Jammer dat mijn zoon er te groot voor is.

 5. Marieke
  september 13, 2017 / 1:52 pm

  Ik ben ook een echte Lego fan! Superleuk als mijn zoontje straks jarig is.. dan kan hij beginnen met sparen:)
  Marieke onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 6. september 13, 2017 / 4:02 pm

  Op zondagochtend, als ik nog niet uit bed mocht, ging ik ‘stiekem’ met de LEGO spelen. Later werd dit Knexx. En wanneer ik van mijn kamer mocht, ging ik showen wat ik had gemaakt.

 7. Beautycutiestyle
  september 14, 2017 / 8:38 am

  …Tja wat zal ik zeggen, hahaha! Mijn mening weet je al, wij zijn echt een Lego-gezin. Soms bouwen we met ons 4-en aan 1 ding of in groepjes (2 om 2), het is gewoon ook een gezellig geluid, Lego blokjes ∩_∩ Liefs H ღ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge