Nieuwe artikelen:

  • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

    Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
  • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

    Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
  • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

    Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
  • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

    Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
  • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

    Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
  • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

    Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
  • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

    Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
  • Home | Nieuw Trudon Versailles

    Home | Nieuw Trudon Versailles
  • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

    Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
  • Diverse haartrends van dit moment 2024

    Diverse haartrends van dit moment 2024

RECEPT | 5 VERSCHILLENDE BLADERDEEGHAPJES

RECEPT | 5 VERSCHILLENDE BLADERDEEGHAPJES

Door Nikita – Bladerdeeg is een heel veelzijdig product en daardoor ook één van mijn favorieten om te gebruiken wanneer ik hapjes ga maken. Ik heb meestal wel een pakje bladerdeeg in de diepvries liggen om gewoon tussendoor eens wat lekker te kunnen maken, waarom zouden we moeten wachten tot een verjaardag eer we iets lekkers maken?! Vandaag ga ik jullie 5 verschillende hapjes laten zien zowel zoet als hartig.

Bladerdeeghapjes #1 mini saucijzenbroodjes

Een lekker warm saucijzenbroodje gaat er bij mij altijd wel in, zelf maken is ideaal want dan kan je variëren met kruiden en eventuele andere toevoegingen. Dit recept is met rundergehakt met fijn gesneden katenspek en kaas.

Wat heb je nodig:
– 1 pakje bladerdeeg
– 175 gram gehakt
– 4 plakjes katenspek
– 2 handjes geraspte kaas
– 1 ei
– Klein beetje paneermeel
– Kruiden naar smaak (ik heb zelf een eetlepel nasikruiden, peper, nootmuskaat, peterselie en pul biber gebruikt)

Beauty & parfum

Verwarm de oven voor op 180 graden, haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Ondertussen Meng je het gehakt met de kruiden, fijn gesneden katenspek, kaas en een half geklutst eitje en verdeel dit in 10 porties. Maak dunne worstjes die even lang zijn als het bladerdeeg en leg dit rechts van het midden. Klap het bladerdeeg dubbel en met een vork druk je de randen aan de lange kant aan elkaar.


Snij de grote saucijs in 3 stukjes om mini saucijzenbroodjes te maken. Leg ze op een bakplaat, bestrijk met ei en verdeel een klein beetje geraspte kaas over de broodjes. Bak ze in een oven van 180 graden tot ze goudbruin en gaar zijn, dit verschilt per oven hoe lang dit moet (ongeveer 15/20 minuten).

Bladerdeeghapjes #2 mini gebakken appeltaartjes


Een variatie op de gewone appelflap is een open appeltaartje met amandelspijs. 
Het mooie aan amandelspijs is dat je het in kan vriezen als je wat hebt gehouden, dit kun je dan nog drie maanden bevroren bewaren.

Wat heb je nodig:
– 1 pakje bladerdeeg
– 2 Jonagold appels
– 150 gram amandelspijs
– 2 eetlepels rietsuiker
– 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg 10 minuten op temperatuur komen. 
Schil ondertussen de appels, boor het klokhuis er uit en snij de appels in 5 plakken per appel. Leg het bladerdeeg met de papierkant naar boven op een bakplaat, trek het papiertje er af en schaaf met een kaasschaaf plakjes amandelspijs.

Plaats de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg en leg een appelschijf op het spijs, met een kommetje of uit de losse hand snij je een cirkel om de appelschijf heen en gooi het overtollige bladerdeeg weg. Smeer de appelringen in met ei en besprenkel ze met een klein beetje rietsuiker. Bak de sunny-side up appeltaartjes totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Bladerdeeghapjes #3 pizza sticks

Vroeger toen ik bij de bakker werkte was ik gek van die kaneelstengels, de kaas variant vond ik altijd te droog…daarom maak ik vandaag een pizzastengel met kaas erin i.p.v. erop.

Wat heb je nodig:
– 1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny dit is een plak van 24×40 cm
– 5 plakjes salami
– 200 gram geraspte kaas
– 1 á 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden en neem het bladerdeeg uit de koelkast en rol dit ui. 
Smeer het bladerdeeg in met een geklutst ei en besprenkel het bladerdeeg royaal in met Italiaanse kruiden. Snij de salami fijn en verdeel dit over het bladerdeeg, strooi hierna al de kaas erover.


Neem een deegroller en rol voorzichtig maar stevig alle ingrediënten in het bladerdeeg. 
Vandaag maak ik de kleine variant en klap ik de smalle kant (24 cm kant) dubbel, waardoor je meerdere kleine stengels hebt. Ga nogmaals met de deegroller over het deeg zodat de beide helften goed op elkaar gedrukt zijn.

Trek het papier aan de bovenkant eraf en snij met een pizzasnijder of een scherp mes dunne repen. Pak een reep en maak er 1-2 twist in. Leg ze op een bakplaat en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.

 

Bladerdeeghapjes #4 mini kersenflapjes

Ik vind flappen er altijd maar saai uit zien en daarom heb ik voor de variatie gekozen voor een “open” kersenflap. Het rood van de kersen steekt mooi af bij het goudbruine van de kersenflapjes.

Wat heb je nodig:
– 1 pakje bladerdeeg
– Pot kersen op sap (zeer voordelig bij de Lidl)
– 150 gram amandelspijs
– Handje geschaafde amandelen
– 1 pakje allesbinder
– 1 ei
– Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer en kaat 10 minuten op temperatuur komen.

Schaaf het amandelspijs en beleg de helft van het bladerdeeg, laat de rand 1 cm vrij. Giet de kersen met sap in een pannetje en breng snel aan de kook, strooi nu wat allesbinder er doorheen om het sap te binden tot een dikke saus (tip: neem geen Maizena deze kan de saus wat slijmerig maken als je het redelijk dik probeert te krijgen). Is de saus de gewenste dikte laat het dan nog 1 minuutje pruttelen en laat de saus dan afkoelen.

Inmiddels is het bladerdeeg ontdooit genoeg om te verwerken. Vouw het bladerdeeg in driehoekjes en druk de randen met een vork aan. Smeer het bladerdeeg in met ei, en strooi de geschaafde amandelen er overheen. Laat nu 10-15 minuten staan om daarna nog een laagje ei over de geschaafde amandelen aan te brengen. Bak in de oven goudbruin en gaar dit duurt 15-20 minuten.

Na het bakken laat je de kersenflapjes deels afkoelen waarna je door midden snijdt zodat je de kersensaus op de amandelspijs kan scheppen, leg het dekseltje er weer op en besprenkel met een beetje poedersuiker.

Bladerdeeghapjes #5 katenspek stengels


Ik ben begonnen in dit artikel met een favoriet, maar eindig met mijn ultieme favoriet. 
Deze stengels zijn echt een smaaksensatie, zoveel verschillende smaken en toch past het allemaal bij elkaar.

Wat heb je nodig:
– 1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny
– 1.5 pakje katenspek (Aldi is zeer voordelig)
– 300 gram geraspte kaas, ik heb pittige gekozen.
– 2/3 theelepels rozemarijn
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 eetlepels rietsuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het bladerdeeg uit koelkast en rol uit. 
Smeer het bladerdeeg in met een geklutst ei en besprenkel met de cayennepeper. Strooi alle geraspte kaas over het bladerdeeg en rol dit stevig aan, hierbij mag het bladerdeeg wel over de randen van het bakpapier.


Klap dit dubbel over de lange kant zodat je grote stengels kunt maken. 
Rol het dubbel geklapte bladerdeeg nog even aan en trek dan het bakpapier van de bovenkant af. Neem een pizzasnijder of een scherp mes en snij het in 9 á 10 brede repen. Pak een reep en draai er twee twist in en leg het op een bakplaat, doe dit met alle repen.

Stapel de plakjes katenspek recht op elkaar en snij deze over de lengte door zodat je lange smalle repen hebt. Gebruik drie van deze repen per stengel en wikkel de katenspek er om heen. Bestrooi met de rozemarijn en rietsuiker en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze snel op en deel ze vooral met niemand 😉

 

 

Ik heb zelf op een zaterdagmiddag alle volledige recepten gemaakt en heb heel veel bladerdeeghapjes uitgedeeld aan vrienden en kennissen. Wij zijn maar met zijn tweeën en 30 plakjes bladerdeeg en twee grote rollen krijgen we echt niet op.

Welke bladerdeeghapjes lijkt jullie het lekkerste?

Liefs Nikita

Volg:

12 Reacties

  1. augustus 4, 2017 / 10:53 am

    Wat zien die bladerdeeghapjes er lekker uit. Ik vond ze vroeger zelf ook altijd leuk om te maken. Helaas nu weinig tijd ervoor, maar die kersenflapjes lijken mij heel lekker! 🙂
    Dyonne Bakker onlangs geplaatst…Holiday special 1My Profile

  2. Tonnia
    augustus 4, 2017 / 10:57 am

    lekker hoor

  3. augustus 4, 2017 / 11:22 am

    Leuke tips, hele lekkere hapjes. Ik ben dol op bladerdeeg! Ik vind mini kaneelstokjes oid ook altijd lekker. Of de klassieker: een knakworstje erin!
    Loes onlangs geplaatst…Mijn Omgekeerde BucketlistMy Profile

  4. augustus 4, 2017 / 12:11 pm

    Hier krijg ik honger van!!! Mmm
    Vooral de kersenflapjes en pizzasticks zien er super lekker uit

  5. augustus 4, 2017 / 1:39 pm

    De mini appeltaartjes zijn echt mijn favoriet. Zo lekker zien ze eruit!

  6. augustus 4, 2017 / 10:39 pm

    Lekker hoor! Ik ben dol op bladerdeeg en heb de kant en klaar versie dan ook praktisch altijd in huis. Wat je ook maakt, het is zo klaar. En altijd lekker. 2 van de 5 ken ik niet. Dat gaan we binnenkort eens testen 🙂
    MamaPlaneet onlangs geplaatst…7 tips bij kamperen met een weglopertjeMy Profile

  7. augustus 5, 2017 / 4:27 pm

    De kersenflap lijkt mij het lekkerst, ik ben namelijk al dol op kersenvlaai!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge