FOOD | MIJN VERJAARDAGSTAART & HELEMAAL BLIJ MET MIJN CIRCULON SPRINGVORM

FOOD | MIJN VERJAARDAGSTAART & HELEMAAL BLIJ MET MIJN CIRCULON SPRINGVORM

Zaterdag vierde ik mijn 29e verjaardag (ik was gisteren écht jarig), en ik wilde natuurlijk wel mijn eigen verjaardagstaart maken. Ik maak meestal taarten & cupcakes die gedecoreerd zijn met marsepein/fondant, maar voor mijn eigen taart wilde ik toch wat anders. Daarom heb ik een bokkenpootjestaart met advocaat gemaakt, het was alweer even geleden dat ik deze taart had gemaakt…maar het was weer smullen. En ik had gelijk een goede reden om mijn nieuwe Circulon Springvorm uit te proberen!
Circulon Springvorm

Wat heb je nodig voor de bokkenpootjestaart:

– 450 gram Bokkenpootjes
– 500ml advocaat
– 500ml slagroom
– 300 gram cake
– 4 zakjes vanillesuiker
– 1 zakje Klop-fix
– Springvorm (ik gebruik de Circulon springvorm 23cm)
– Stukje bakpapier
– Mixer

Circulon Springvorm
Van Circulon heb ik een springvorm ontvangen, maar ze hebben nog meer items zoals: een grote bakplaat (handig voor bijvoorbeeld koekjes), muffin bakvormen, een brood bakblik & een ronde 20cm bakvorm (handig voor biscuit/kapsels en cake). Met een springvorm kan je alle kanten op, en daarom gebruik ik het ook zo graag. Je kan taarten maken die in de oven moeten (tot 230 graden), quiches, kwarktaarten…er zijn zoveel heerlijke mogelijkheden!

Het is een stevige springvorm, die niet lekt (daar ben ik soms bij andere springvormen wel eens bang voor, maar dat hoef ik bij deze van Circulon niet te zijn!). En na gebruik kan deze springvorm (en de andere items van Circulon) gewoon hup de vaat wasser in. Deze Circulon springvorm (23cm) kost €18,50 en is o.a. te koop bij Gourmet Cooking.

koken & tafelen algemeen

Circulon Springvorm
Voor dat ik begin leg ik een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm, dit vind ik zelf makkelijker om later de taart op een eventuele taartplateau te zetten.

Stap 1: Halveer ongeveer 150 gram bokkenpootjes (van boven naar beneden) en bekleed daarmee de buitenkant van de springvorm. Op de bodem leg je de plakken cake neer, zorg wel dat ze de bodem helemaal bedekken.

Stap 2: Voeg de slagroom, vanillesuiker en Klopfix samen in een kom en begin met mixen. Doe dit op een hogere snelheid, tot de slagroom goed is opgeklopt.

Stap 3: Verdeel de helft van de slagroom over de plakken cake, en maak deze laag mooi glad met behulp van een spatel of lapel. Over de slagroom giet je de advocaat, ik maak de hele fles leeg (500ml) en weer strijk je deze laag mooi glad met een spatel of lapel.

Stap 4: Verkruimel de bokkenpootjes (ongeveer de helft) en leg deze op de advocaat. Daarna is het tijd voor de laatste laag slagroom, en daar over heen de laatste stukjes bokkenpootjes.

Als je klaar bent met deze stappen, dan kan de bokkenpootjes taart de koelkast in (minimaal twee uur). Ik maak deze taart meestal een dag van te voren, zodat de advocaat lekker in de bokkenpootjes en cake kan trekken…heerlijk! Net voor het aansnijden verwijder ik de springvorm, en is het tijd om te gaan smullen.

Circulon Springvorm
Circulon Springvorm

koken & tafelen algemeen

Ik had met deze hoeveelheden genoeg voor 6-8 personen, en de volgende keer maak ik er gelijk twee (de bokkenpootjes taart was zo op iedereen wilde een stukje haha). Naast de lekkere taart, ben ik ook erg blij met mijn nieuwe Circulon springvorm, daarmee ga ik vast en zeker nog veel meer bakplezier mee beleven!

post signature
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

Volg:

16 Reacties

 1. Tonnia
  september 4, 2017 / 10:59 am

  ziet er lekker uit en een mooi spring vorm zoiets gebruik ik soms ook

 2. september 4, 2017 / 12:55 pm

  Dit moet ik ook eens proberen maken, klinkt heerlijk!

 3. september 4, 2017 / 1:56 pm

  Alsnog van harte gefeliciteerd! En wat ziet die taart er verrukkelijk uit, yum! xx Josine
  Josine onlangs geplaatst…romance in PalermoMy Profile

 4. september 4, 2017 / 6:20 pm

  Taart is altijd goed, maar deze ziet er wel heel lekker uit. Ben benieuwd hoe die smaakt.

 5. Beautycutiestyle
  september 5, 2017 / 7:34 am

  ☆彡 Nog van HARTE gefeliciteerd!!! De taart ziet er geweldig uit Liefs H ღ

 6. september 5, 2017 / 9:06 am

  Nog gefeliciteerd! De taart ziet er zo lekker uit maar ik lust geen advocaat dus dat gaat hem niet worden denk ik.
  Lotte onlangs geplaatst…Ecoco cosmetic gloveMy Profile

 7. september 5, 2017 / 3:04 pm

  Oke ik ben echt totaal geen fan van bokkepootjes, maar wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg! Mijn vader zou dit helemaal het einde vinden!
  Rebecca onlangs geplaatst…Gold Collagen Hydrogel MaskMy Profile

 8. september 6, 2017 / 2:15 pm

  Natuurlijk als eerst gefeliciteerd met je verjaardag (nog). Toen ik de eerste foto zag moest ik wel even kijken wat het nou precies was voor taart. Maar een bokkenpotentaart hmmmmmmm…hier ook maar eens maken.
  Diana onlangs geplaatst…Mijn 5 populairste foto’s op Instagram #augustusMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Max Factor Crème Puff Blush Gorgeous Berries
MIJN FAVORIETEN VAN AUGUSTUS 2017

September is inmiddels alweer een paar dagen begonnen, maar toch wil ik mijn favorieten van augustus nog met jullie delen....

Sluiten