Nieuwe artikelen:

  • Het is weer tijd om je goed in te smeren

    Het is weer tijd om je goed in te smeren
  • Still Beating by Jennifer Hartmann

    Still Beating by Jennifer Hartmann
  • Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt

    Make-up merken die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt
  • Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer

    Nieuw Tefal Pure POP kledingstomer
  • Nieuw Soapbars van Yves Rocher

    Nieuw Soapbars van Yves Rocher
  • The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten …

    The Wardrobe Staples: tijdloze en basic kledingstukken die elke kast zou moeten hebben
  • Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam …

    Waarom het niet erg is als je niet meteen een passende babynaam vindt
  • Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie

    Nieuw | Mon Bourjois geurcollectie
  • Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode

    Fashion inspiratie Protest Sportswear Spring/Summer 2023 + kortingscode
  • FOREO LUNA 4 Body

    FOREO LUNA 4 Body

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

Door Nikita – Van Bianca had ik een pakje Flammkuchen deeg van Tante Fanny ontvangen die zij had gekregen in een Foodybox. Heel handig je hoeft het niet uit te rollen met een deegroller, dat is al gedaan en het zit zelfs al op bakpapier, je kan hem dus zo afrollen, op de bakplaat leggen, beleggen en bakken maar. Flammkuchendeeg is een soort brooddeeg en traditioneel maak je dit met crème fraîche, uien en spek.

Ik heb ontzettend zitten twijfelen wat ik er van ging maken, tradities vind ik niet zo origineel in de keuken, pizza vond ik weer te vanzelfsprekend. Opeens moest ik aan die ontzettend lekkere kaas ui stokbroden denken en bedacht mij dat wordt hem, maar dan met een kleine twist van mezelf. Dit is een makkelijk en vooral snel recept, perfect voor de zomerse vakantiedagen!

flammkuchen1
Wat heb je nodig:

– 1 pakje Flammkuchendeeg van Tante Fanny
– 1 bol mozzarella
– 190 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 kleine ui

flammkuchen2
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden voor elektrische ovens of 200 graden voor heteluchtovens.

Stap 2
Rol het deeg af en leg op de bakplaat en prik er een paar gaatjes in met een vork (dit helpt met het garen van het deeg en zo gaat het deeg niet bol staan).

Stap 3
Bestrijk het deeg met twee eetlepels crème fraîche (of meer naar smaak). Snij de mozzarella in kleine reepjes en verspreid over het deeg. Snij de ui in stukjes en strooi over de mozzarella. Strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel heen en vouw de randen om.

Bak de kaas-uit Flammkuchen af in ongeveer 15 minuten, tot dat korst mooi goudbruin en knapperig is.

flammkuchen3
Ik kan niet wachten om te proeven en heb gelijk een stukje afgesneden, en uiteraard mijn tong verbrand haha! Ik ben helemaal happy met het resultaat en ga dit zeker vaker maken, volgende keer gebruik ik alleen nog iets meer uien erop. Heerlijk die kaas en uien samen en met de crème fraîche en mozzarella is het net wat rijker en smeuïger. De bodem is goed gaar geworden en de randen lekker knapperig. Wil je snel iets lekkers op tafel zetten, als tussendoortje of als maaltijd, dan is Flammkuchen deeg van Tante Fanny ideaal (je kan er ook zoete gerechte mee maken). Dit is trouwens ook leuk om samen met je kindje te maken in de vakantie.


Eet smakelijk!

Liefs Nikita
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge