Nieuwe artikelen:

  • IN THE MIX DIVERSE PRODUCTEN VAN ILIA BEAUTY

    IN THE MIX DIVERSE PRODUCTEN VAN ILIA BEAUTY
  • KYLIE SKIN COCONUT BODY SCRUB & BODY LOTION

    KYLIE SKIN COCONUT BODY SCRUB & BODY LOTION
  • MEXX SUMMER HOLIDAY 2021 WOMAN & MAN

    MEXX SUMMER HOLIDAY 2021 WOMAN & MAN
  • HIDROFUGAL DEODORANT, NIEUW IN NEDERLAND

    HIDROFUGAL DEODORANT, NIEUW IN NEDERLAND
  • NIEUW GIORGIO ARMANI MY WAY INTENSE

    NIEUW GIORGIO ARMANI MY WAY INTENSE
  • CLARINS HYDRATING MULTI-PROTECTION MIST

    CLARINS HYDRATING MULTI-PROTECTION MIST
  • PLUS SIZE FASHION MUSTHAVES – VAKANTIE EDITIE

    PLUS SIZE FASHION MUSTHAVES – VAKANTIE EDITIE
  • VIER NIEUWE REINIGERS VAN COLLISTAR

    VIER NIEUWE REINIGERS VAN COLLISTAR
  • MIJN MAKE-UP AANRADERS ZOMER-EDITIE

    MIJN MAKE-UP AANRADERS ZOMER-EDITIE
  • ZENZ OIL TREATMENT DEEP WOOD NO.99 VOOR HAAR & HUID

    ZENZ OIL TREATMENT DEEP WOOD NO.99 VOOR HAAR & HUID

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

Door Nikita – Van Bianca had ik een pakje Flammkuchen deeg van Tante Fanny ontvangen die zij had gekregen in een Foodybox. Heel handig je hoeft het niet uit te rollen met een deegroller, dat is al gedaan en het zit zelfs al op bakpapier, je kan hem dus zo afrollen, op de bakplaat leggen, beleggen en bakken maar. Flammkuchendeeg is een soort brooddeeg en traditioneel maak je dit met crème fraîche, uien en spek.

Ik heb ontzettend zitten twijfelen wat ik er van ging maken, tradities vind ik niet zo origineel in de keuken, pizza vond ik weer te vanzelfsprekend. Opeens moest ik aan die ontzettend lekkere kaas ui stokbroden denken en bedacht mij dat wordt hem, maar dan met een kleine twist van mezelf. Dit is een makkelijk en vooral snel recept, perfect voor de zomerse vakantiedagen!

flammkuchen1
Wat heb je nodig:

– 1 pakje Flammkuchendeeg van Tante Fanny
– 1 bol mozzarella
– 190 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 kleine ui

flammkuchen2
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden voor elektrische ovens of 200 graden voor heteluchtovens.

Stap 2
Rol het deeg af en leg op de bakplaat en prik er een paar gaatjes in met een vork (dit helpt met het garen van het deeg en zo gaat het deeg niet bol staan).

Stap 3
Bestrijk het deeg met twee eetlepels crème fraîche (of meer naar smaak). Snij de mozzarella in kleine reepjes en verspreid over het deeg. Snij de ui in stukjes en strooi over de mozzarella. Strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel heen en vouw de randen om.

Bak de kaas-uit Flammkuchen af in ongeveer 15 minuten, tot dat korst mooi goudbruin en knapperig is.

flammkuchen3
Ik kan niet wachten om te proeven en heb gelijk een stukje afgesneden, en uiteraard mijn tong verbrand haha! Ik ben helemaal happy met het resultaat en ga dit zeker vaker maken, volgende keer gebruik ik alleen nog iets meer uien erop. Heerlijk die kaas en uien samen en met de crème fraîche en mozzarella is het net wat rijker en smeuïger. De bodem is goed gaar geworden en de randen lekker knapperig. Wil je snel iets lekkers op tafel zetten, als tussendoortje of als maaltijd, dan is Flammkuchen deeg van Tante Fanny ideaal (je kan er ook zoete gerechte mee maken). Dit is trouwens ook leuk om samen met je kindje te maken in de vakantie.


Eet smakelijk!

Liefs Nikita
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
BEAUTY | ESSENCE ME & MY UMBRELLA – TREND EDITION

Het regent, het regent...! In september en oktober 2016 maakt essence een heerlijke herfstwandeling in de regen met de nieuwste...

Close