Shop nieuwe beauty lanceringen:

By Terry
Marc Jacobs
Jo Malone
Clay and Glow
Viseart
Too Faced
Caudalie
Elemis
Milu
By Terry
Marc Jacobs
Jo Malone
Clay and Glow
Viseart
Too Faced
Caudalie
Elemis
Milu

Nieuwe artikelen:

  • TIP | PINK GELLAC ADDITIONAL FAVORITES BOX

    TIP | PINK GELLAC ADDITIONAL FAVORITES BOX
  • TIPS OM IEMAND SIERADEN CADEAU TE DOEN

    TIPS OM IEMAND SIERADEN CADEAU TE DOEN
  • MARR COSMETICS GROW OIL

    MARR COSMETICS GROW OIL
  • HUIDVERZORGING DIE IK MOMENTEEL GEBRUIK

    HUIDVERZORGING DIE IK MOMENTEEL GEBRUIK
  • WAT VOOR EYELINER PAST BIJ JOUW OOGVORM?

    WAT VOOR EYELINER PAST BIJ JOUW OOGVORM?
  • MAISON MARGIELA REPLICA BY THE FIREPLACE

    MAISON MARGIELA REPLICA BY THE FIREPLACE
  • LETHAL COSMETICS VELVET DUSK EYESHADOW PALETTE

    LETHAL COSMETICS VELVET DUSK EYESHADOW PALETTE
  • CHARLOTTE TILBURY CHARLOTTE’S MAGIC CREAM & MAGIC SERUM CRYSTAL ELIXIR

    CHARLOTTE TILBURY CHARLOTTE’S MAGIC CREAM & MAGIC SERUM CRYSTAL ELIXIR
  • IN THE MIX | DEBORAH MILANO FORMULA PURA

    IN THE MIX | DEBORAH MILANO FORMULA PURA
  • CATRICE 5 IN A BOX MINI EYESHADOW PALETTE REVIEW

    CATRICE 5 IN A BOX MINI EYESHADOW PALETTE REVIEW

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

FOOD | LEKKER ZELF FLAMMKUCHEN MAKEN

Door Nikita – Van Bianca had ik een pakje Flammkuchen deeg van Tante Fanny ontvangen die zij had gekregen in een Foodybox. Heel handig je hoeft het niet uit te rollen met een deegroller, dat is al gedaan en het zit zelfs al op bakpapier, je kan hem dus zo afrollen, op de bakplaat leggen, beleggen en bakken maar. Flammkuchendeeg is een soort brooddeeg en traditioneel maak je dit met crème fraîche, uien en spek.

Ik heb ontzettend zitten twijfelen wat ik er van ging maken, tradities vind ik niet zo origineel in de keuken, pizza vond ik weer te vanzelfsprekend. Opeens moest ik aan die ontzettend lekkere kaas ui stokbroden denken en bedacht mij dat wordt hem, maar dan met een kleine twist van mezelf. Dit is een makkelijk en vooral snel recept, perfect voor de zomerse vakantiedagen!

flammkuchen1
Wat heb je nodig:

– 1 pakje Flammkuchendeeg van Tante Fanny
– 1 bol mozzarella
– 190 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels crème fraîche
– 1 kleine ui

flammkuchen2
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden voor elektrische ovens of 200 graden voor heteluchtovens.

Stap 2
Rol het deeg af en leg op de bakplaat en prik er een paar gaatjes in met een vork (dit helpt met het garen van het deeg en zo gaat het deeg niet bol staan).

Stap 3
Bestrijk het deeg met twee eetlepels crème fraîche (of meer naar smaak). Snij de mozzarella in kleine reepjes en verspreid over het deeg. Snij de ui in stukjes en strooi over de mozzarella. Strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel heen en vouw de randen om.

Bak de kaas-uit Flammkuchen af in ongeveer 15 minuten, tot dat korst mooi goudbruin en knapperig is.

flammkuchen3
Ik kan niet wachten om te proeven en heb gelijk een stukje afgesneden, en uiteraard mijn tong verbrand haha! Ik ben helemaal happy met het resultaat en ga dit zeker vaker maken, volgende keer gebruik ik alleen nog iets meer uien erop. Heerlijk die kaas en uien samen en met de crème fraîche en mozzarella is het net wat rijker en smeuïger. De bodem is goed gaar geworden en de randen lekker knapperig. Wil je snel iets lekkers op tafel zetten, als tussendoortje of als maaltijd, dan is Flammkuchen deeg van Tante Fanny ideaal (je kan er ook zoete gerechte mee maken). Dit is trouwens ook leuk om samen met je kindje te maken in de vakantie.


Eet smakelijk!

Liefs Nikita
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
BEAUTY | ESSENCE ME & MY UMBRELLA – TREND EDITION

Het regent, het regent...! In september en oktober 2016 maakt essence een heerlijke herfstwandeling in de regen met de nieuwste...

Close