Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

(*) FOOD | Lekker smullen met AH groentefriet

(*) FOOD | Lekker smullen met AH groentefriet

Wij zijn in huis dol op lekker (gezond) eten, maar ik hou er niet zo van om uren in de keuken staan. Gelukkig bestaan er producten zoals de voorgesneden groenten van de Albert Heijn, zo eet je toch gezond en ben je minder lang bezig in de keuken. Nieuw in het AH assortiment zijn o.a. de groentefriet van o.a. oranje wortel, gele wortel, knolselderij & koolraap…dat klinkt al lekker toch?!

groentefriet2
Met deze voor gesneden groenten kan je lekker, makkelijk & vooral snel diverse gerechten klaar maken en vooral flink variëren. Als ik kijk naar mijn eigen gezin eten wij bijna wekelijks steeds dezelfde groenten, maar met de groentefrietjes of bijvoorbeeld de biologische pompoenstukjes kan je in een mum van tijd eens een andere maaltijd op tafel zetten!

groentefriet5
De AH groentefriet kan je op verschillende manieren bereiden, en dat heb ik natuurlijk getest. Ondertussen heeft Sterre (mijn dochtertje van 8) geholpen, zij vind het steeds leuker om mama te helpen in de keuken en met dit soort voorgesneden groenten gaat dat ook makkelijker.

groentefriet4
Op de verpakking van de groentefriet (met: oranje wortel, gele wortel, knolselderij & koolraap) staan diverse mogelijkheden om het te bereiden. Ik ben gegaan voor de koekenpan en de oven, daar naast heb ik zelf ook iets eigenwijs uitgeprobeerd 😉

Foto 1: Deze groentefriet heb ik klaar gemaakt in de koekenpan met een scheutje olijfolie, na ongeveer 15 minuten zijn ze lekker knapperig! Om het helemaal af te maken geef ik de groentefriet nog een beetje extra smaak met wat peper (zout gebruiken wij bijna nooit, maar dit kan natuurlijk er ook aan toegevoegd worden). Ik heb dit gegeten met een stukje vis, met een krokant kruidenjasje…een lekker duo!

Foto 2: Hier ben ik eigenwijs geweest, want de optie voor de Airfryer staat niet op de verpakking. Omdat ik bijna alles in de Airfryer doe, wilde ik toch eens proberen. Op 200 graden  en dan 15 minuten zijn de groentefrietjes héél erg lekker (ze lijken een beetje op chips, lekker krokant). Voor wat extra smaak heb ik rozemarijn gebruikt.

Foto 3: Bij dit gerecht heb ik gekozen voor de oven, zo konden de groentefriet samen met wat vissticks tegelijk de oven in. Zoals ik al zei hou ik van lekker, maar vooral makkelijk eten…het moet niet te lang duren of te ingewikkeld zijn. En beide producten kunnen met elkaar op een ovenplaat op 220 graden 15 minuten, was het weer smullen! Ik heb de maaltijd aangekleed met een komkommer salade en nog wat lekkers, maar daar vertel ik hier onder wat meer over.

groentefriet3Albert Heijn verkoopt ook biologische pompoenstukjes, deze kan je ook op diverse manieren klaar maken zoals in de oven of koken. Ik heb de stukjes gekookt (ongeveer 10-15 minuten), en wat extra smaak gegeven met kerriepoeder. Dit hebben wij bij het gerecht gegeten van foto 3.

groentefriet6Hoppaaa nog een beetje peper erbij 😉

groentefriet7
Ons eindoordeel:
Voorgesneden groenten vind ik zelf erg makkelijk & fijn om te gebruiken, de Albert Heijn groentefriet met oranje wortel, gele wortel, knolselderij & koolraap is onze favoriet! Dit zijn vooral groentes die mijn dochtertje eigenlijk nooit echt heeft gegeten (op de oranje wortel na), maar zij heeft echt zitten smullen. Ik vind het vooral lekker vanwege de koolraap (waarom eet ik dit niet vaker…?). Ik had nog nooit pompoen gegeten, maar dit smaakt in combinatie met de kerriepoeder heel verrassend. Je kan de biologische pompoenstukjes natuurlijk ook gebruiken voor een pompoen soep.

Kopen jullie zelf ook wel eens voorgesneden groenten?

post signature
*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

11 Reacties

 1. manon
  oktober 7, 2016 / 4:49 pm

  Dat ziet er goed uit hoor, ben benieuwd naar hoe dit zal smaken

 2. oktober 7, 2016 / 9:18 pm

  Ik ben echt lui. Ik haat snijden… of is het omdat mijn hand dan zo’n pijn gaat doen… in ieder geval ja, ik koop altijd gesneden groente. En dit is ideaal, ik moet altijd Paul vragen om dit te snijden!

 3. oktober 8, 2016 / 7:35 pm

  Hé, dat ziet er lekker uit! Ik was al benieuwd naar groentefriet en dit maakt het wel makkelijk. Ik dacht dat dit in de diepvries zou liggen maar het is dus vers?

 4. Nikita
  oktober 10, 2016 / 8:44 pm

  Ik koop regelmatig voorgesneden groenten , vooral voor de makkelijke kookdagen wanneer ik nasi/bami/macaroni maak, als je dan alles zelf moet snijden is het gemak wel weg, ik hou wel van koken en vind het ook niet erg om lang in de keuken te staan, maar niet elke dag.

  de groentefrietjes klinken mij alleen ontzettend ranzig in de oren, ik hou van lekkere vlaamse frieten van aardappel.

 5. Linda
  oktober 11, 2016 / 11:53 am

  Na het enthousiasme van dit artikel heb ik dit vanmorgen in huis gehaald vanavond op het menu groetjes Linda

  • Bianca
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 12:08 pm

   Wat leuk! Hopelijk vonden jullie het ook lekker? x

 6. Greetje P.B
  maart 20, 2018 / 9:40 am

  Ik heb zelf een koolraap gekocht en in frietjes gesneden .water gekookt fruetjes erin 5 min. Toen in vergiet met koud water afgespoeld.uit lateb lekken en ff deppen en in de frituur 3 min tot ze lekker bruin zijn. Het was echt verrassend lekker.voor mij geen aardpatat weer.

 7. Jolijn
  januari 28, 2019 / 8:17 pm

  Klinkt goed, ga ik ook eens proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge