Nieuwe artikelen:

 • Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)

  Cytonic – Brandon Sanderson (Skyward deel 3)
 • Je outfit compleet maken met een tas

  Je outfit compleet maken met een tas
 • Deze fashion items gaan mee op vakantie

  Deze fashion items gaan mee op vakantie
 • Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil

  Kylie Skin Lavender Body Lotion & Lavender Body Oil
 • Goede tips om een jarige te verrassen

  Goede tips om een jarige te verrassen
 • Mijn lieve lijf – Emma Linckx

  Mijn lieve lijf – Emma Linckx
 • Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 

  Wat kunnen sextoys aan jouw leven toevoegen? 
 • 6 leuke ideeën om te doen in de zomer

  6 leuke ideeën om te doen in de zomer
 • Haarverzorging tijdens de zomermaanden

  Haarverzorging tijdens de zomermaanden
 • Eens in je leven – Marijke Vos

  Eens in je leven – Marijke Vos

Tips voor de optimale intieme verzorging

Tips voor de optimale intieme verzorging

Ongemakken in de intieme zone zijn niet alleen erg vervelend, het kan ook voor een gevoel van schaamte zorgen. Niemand praat er graag over, terwijl veel vrouwen er last van hebben. Dat is jammer, want in veel gevallen is het makkelijk op te lossen. In dit artikel lees je een aantal manieren om ongemakken in de intieme zone, zoals vaginale schimmel, een vervelende geur en jeuk aan de vagina te voorkomen en op te lossen.

Oorzaken van intieme ongemakken

De vagina heeft van nature een milde geur en wanneer dit niet het geval is kan dit duiden op problemen. Het vrouwelijke geslachtsorgaan heeft een bepaalde zuurtegraad; dit is nodig om bacteriën buiten te houden. Door deze zuurtegraad zal er altijd een geur aanwezig zijn in de vagina – dit is niet iets om je zorgen over te maken. Wanneer het lichaam echter denkt een ziekte of bacterie te herkennen, kan de vagina sterker gaan ruiken omdat het lichaam de bacteriën wil buitenhouden. Dit is één van de oorzaken van vaginale geur. Vervolgens kun je ook last hebben van jeuk, bultjes of schimmel aan de vagina wanneer de PH-waarde uit balans is geraakt.

Tip 1: Drink voldoende water

Een eerste, makkelijke tip is het voldoende drinken van water. Om ervoor te zorgen dat bacteriën en andere afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd is het belangrijk om genoeg water te drinken. Op die manier houd je de zuurtegraad van je vagina in een goede balans. Wist je dat je lichaam sowieso iedere dag anderhalf tot twee liter water nodig heeft? Zorg daarom dat je altijd een flesje water bij je hebt! 

Tip 2: Verzorgingsproducten

Je kunt je lichaam ook een handje helpen door een verzorgend product aan te schaffen om de intieme ongemakken tegen te gaan of op te lossen. Denk dan eens aan Australian Bodycare 3 Intieme Verzorgingsproducten. De producten van Australian Bodycare bevatten Tea Tree Oil en zijn uitermate geschikt voor problemen in de intieme zone. Je pakt het probleem dan aan door ten eerste te gaan voor een geschikt product om te wassen (Intim Wash), vervolgens een verlichtende gel (Femigel) aan te brengen en ten slotte een verzorgend product (Femidaily) te gebruiken ter bescherming.

Tip 3: Vermijd stress

Het leven kans soms best stressvol zijn en dit kan zijn weerslag hebben op de gesteldheid van je vagina. Door de stress kan je hormoonhuishouding flink uit balans raken, waardoor je vaginale ongemakken ondervindt. Daarom is het belangrijk om voldoende rust te nemen en regelmatig voldoende te ontspannen. Neem dus af en toe echt de tijd voor jezelf!

Blijf je lang last houden van de ongemakken in je intieme zone? Breng dan altijd een bezoek aan de huisarts om te kijken of er geen andere, medische oorzaken zijn. 

Lees ook: SHEIN X Working from home

Volg: