TIPS VOOR ALS JE AAN DE SLAG GAAT MET EEN ZELFBRUINER

TIPS VOOR ALS JE AAN DE SLAG GAAT MET EEN ZELFBRUINER

Elk jaar komen er diverse zelfbruiners binnen om te testen voor Pinkit.nl, maar ik heb ze jaren niet durven te gebruiken. Ik was altijd bang dat de kleur verkeerd zou uitpakken en dat het te veel zou opvallen. Maar sinds ik eind vorig jaar mijn Bondi Sands review heb geplaatst ben ik om! In dit artikel deel ik een aantal tips, ik ben geen pro maar voor mij werkt dit het beste en het is klungel-proof…

Je huid goed preppen

Ik plan het altijd in wanneer ik met een zelfbruiner aan de slag gaat, dit omdat het best wel wat tijd in beslag neemt. Maar ook omdat ik de avond van te voren al begin, met het preppen van mijn huid.

Wat ik dan doe? Ik ga eerst aan de slag met een goede scrub, dit gebruik ik over mijn hele lichaam. Dan begint het ontharen van mijn benen, bikinilijn enzovoort. En na het douchen verwen ik mijn huid met een body butter of body lotion (momenteel is de Neutrogena Hydro Boost Body Lotion Gel een favoriet). Zo is mijn huid klaar voor de zelfbruiner en daar begin ik dan de volgende ochtend ook vrijwel direct mee. Je kan een zelfbruiner ook in de avond gebruiken, het preppen van de huid blijft hetzelfde.

Het preppen van de huid zorgt er voor dat de zelfbruiner mooier aanbrengt en beter blijft zitten. Ik vind het een belangrijk punt om te doen, ook neem ik voor mijn zelfbruin-routine ook graag de tijd (dus niet even snel tussendoor).

Kies het merk en product dat je wilt gebruiken

Er zijn zoveel merken en zelfbruin producten verkrijgbaar, de keuze is reuze. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur, ik ben zelf gek op het merk Bondi Sands. De producten die ik van dit merk heb getest geven een mooi resultaat en het is niet moeilijk in gebruik. De Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium blijft mijn favoriet, deze koop ik ook steeds opnieuw zodra die leeg is.

Maar zoals ik al zei de keuze is reuze, voor elk budget is er een zelfbruin merk verkrijgbaar. Het beste is door het gewoon te proberen, ga aan de slag!

Gebruik een zelfbruiner handschoen!

Als ik een zelfbruiner video kijk op Youtube, zie ik vooral bij de buitenlandse Youtubers altijd van die vieze zelfbruiner handen. En dan denk ik echt…waarom? Dit probleem los je namelijk zo makkelijk op met een zelfbruiner handschoen en die zijn al voor een paar euro te koop. Je hand blijft mooi schoon en ik vind het ook nog eens makkelijker om de zelfbruiner egaler aan te brengen. Na het zelfbruinen gooi je de handschoen bij de was en is die weer schoon voor de volgende keer.


Het is ook belangrijk om tijdens het aanbrengen van de zelfbruiner, niet de plekjes zoals je knie holte en elleboog te vergeten. Voor mijn gezicht gebruik ik ook altijd de Bondi Sands Self Tanning Foam Light/Medium, maar hier heb je ook weer aparte zelfbruiners voor. Je kan het qua aantal producten zo gek maken als je zelf wilt 😉

Is de zelfbruiner niet goed gelukt en valt de kleur verkeerd uit? Of ben je de gebruinde-look zat? Dan kan je het beste met een goede scrub aan de slag gaan of met een zelfbruiner verwijderaar.

Ik ben blij dat ik eind vorig jaar toch de sprong heb gewaagd, want vooral in de zomermaanden als ik jurkjes draag vind ik het wel mooier als ik niet meer zo spierwit ben. Inmiddels gebruik ik ongeveer één keer per maand een zelfbruiner, binnenkort komen er nog een aantal reviews over verschillende merken online.

Maken jullie wel eens gebruik van een zelfbruiner? Mocht je nog andere tips en/of aanraders hebben, laat die dan zeker even achter in een reactie.

post signature
*Dit artikel is een samenwerking

Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Jo Malone London Poppy & Barley
JO MALONE LONDON POPPY & BARLEY

De leading lady van de Limited Edition English Fields collectie gaat solo...

Sluiten