Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

SMASHBOX STUDIO SKIN FULL COVERAGE 24 HOUR FOUNDATION

SMASHBOX STUDIO SKIN FULL COVERAGE 24 HOUR FOUNDATION

Soms raak ik merken (onbewust) een beetje uit het oog en dat had ik dus met Smashbox. Waar ik eerst elke nieuwe lancering kocht, werd ik de laatste maanden niet meer zo enthousiast. Geen specifieke reden, dat komt gewoon wel eens voor! Maar de nieuwe Smashbox Studio Skin Full Coverage 24 Hour Foundation maakte mij weer enthousiast en zo plaatste ik een bestelling…

Smashbox Studio Skin Full Coverage 24 Hour Foundation €40,70 (inhoud 30ml) o.a. te koop bij Douglas

“Specially formulated foundation with super lightweight ingredients to give you a weightless, comfortable feel without sacrificing coverage.”

De Smashbox Studio Skin Full Coverage 24 Hour Foundation is verkrijgbaar in maar liefst 40 kleuren. Alleen zie ik dat bij Douglas online niet alle kleuren verkrijgbaar zien, misschien wel in de winkels zelf.

Als ik een product koop om te reviewen, zoek ik eigenlijk nooit reviews van andere op. Dit doe ik zodat het écht mijn eigen oordeel is en ik niet mijn mening laat beïnvloeden. Ik heb wel online wat swatches opgezocht, in de hoop dat ik tijdens het online shoppen de juiste kleur zou kopen.

Het online uitzoeken van de juiste foundation match, blijf ik toch een dingetje vinden (dit kan je ook beter doen in een winkel, maar ik was te ongeduldig). Ik ben gegaan voor de kleur 2.12 dit is een lichte kleur met een neutrale ondertoon, al ben ik het met dat laatste niet helemaal eens maar daar kom ik zo op terug.

Deze foundation had direct bij mij al een aantrekkingskracht en dat terwijl ik niet zo vaak foundations met een volledige dekking gebruik. Toch wilde ik deze foundation graag proberen, er zijn genoeg gelegenheden waar ik toch wat extra dekking kan gebruiken en dat mijn foundation ook lang goed moet blijven zitten. Smashbox doet de belofte dat deze foundation 24 uur goed blijft zitten, geen idee wie zolang foundation draagt…ik niet 😉

Formulated without parabens, phthalates, silicone, talc, SLS & SLES, triclosan & triclocarban, sulfate, mineral oil, formaldehydes & formaldehyde-releasing agents, coal tar, chemical sunscreens, retinyl palmitate, hydroquinone, and undisclosed synthetic fragrances.

En zie hier het verschil! De ondertoon is volgens Smashbox neutraal, maar toch vind ik de foundation een klein beetje geler overkomen. Als ik de foundation goed blend met mijn hals en oren (wat ik sowieso altijd doe), valt het bijna niet op.

Laten we het eens over de dekking gaan hebben, dit is inderdaad volledig dekkend. Mijn roodheden zijn verdwenen (op de rechter foto draag ik een klein beetje blush)! Wel merk ik dat dit een foundation is met een gebruiksaanwijzing. Vooral als je net zoals mij een wat drogere huid heb en al wat rimpeltjes. Het is dan belangrijk om eerste een goede hydraterende primer aan te brengen. En breng niet gelijk te veel foundation aan, je kan beter een dotje per keer gebruiken (anders krijg je al snel een cakey effect).

Als ik de Smashbox Studio Skin Full Coverage 24 Hour Foundation aanbreng, zit het in de avond nog super goed op zijn plek. Zelfs op de warme dagen en tijdens een avondje uit (normaal door het transpireren zie ik bij andere foundations dan wel slijt plekjes). Normaal glim ik al redelijk snel, maar door de Oil & Shine control heb ik hier geen last van. De houdbaarheid en dekking is dus ontzettend goed!

Ik wist van te voren al dat dit geen foundation is die ik elke dag zal gebruiken (omdat ik dan liever voor een lichtere dekking ga), maar voor een avondje uit of andere gelegenheid…is dit mijn perfecte foundation! Hou je van een volledige dekking en zoek je een foundation die uren goed blijft zitten? Dan is de Smashbox Studio Skin Full Coverage 24 Hour Foundation zeker een aanrader.

Misschien ook interessant om te lezen:
WetBrush, Bumble and Bumble, Gisou & Olaplex
Goldfield & Banks Velvet Splendour
5 Toffe gift sets om te geven of te krijgen!

Volg:

5 Reacties

 1. Tonnia
  september 17, 2019 / 11:34 am

  mooi dit merk ken ik nog niet

 2. september 18, 2019 / 7:55 am

  Zo, de dekking is inderdaad wel erg goed zeg! Ik snap dat het niet een product is dat je elke dag gebruikt, inderdaad meer voor een gelegenheid of zo. Ik heb zelf een vochtarme huid en gebruik dan ook altijd een primer onder de foundation, anders is het effect ook minder mooi, zeker met heel dekkende of wat dikkere foundations.
  bychristiana onlangs geplaatst…Je interieur veranderen zonder geld uit te gevenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge