Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

BEAUTY | MAYBELLINE BLUSHED NUDES + NAIL ART TUTORIAL

BEAUTY | MAYBELLINE BLUSHED NUDES + NAIL ART TUTORIAL

Zoals sommige lezeressen misschien wel weten, laat ik op Pinkit.nl bijna geen nagellak voorbij komen. Dit komt eigenlijk omdat mijn nagels heel kort zijn, en ik een nagelwiel niet altijd handig en mooi vind om mee te werken. Daarom heb ik Sonja benaderd met de vraag of zij misschien mij zou willen helpen, ik ben gewoon jaloers op haar mooie lange nagels. Gelukkig zei ze ja! Vandaag  is haar eerste gastartikel, met gelijk een nail art tutorial die handig is voor beginners.

Door Sonja – Hallo, vandaag ben ik te gast bij Bianca, zij vroeg mij of ik het leuk vond om zo nu en dan een tutorial voor jullie te maken met een swatch van een leuke nagellak die ik aan jullie wil laten zien.

Even een klein voorstel rondje: Ik ben Sonja, 48 jaar (oeps) en hou heel erg van nailart en knutselen. In 2012 ben ik gestart met mijn nagellak hobby. Dit kwam eigenlijk door de collega van mijn man. En ik raakte besmet door het virus, ik kocht elke LE en moest elke nieuw flesje hebben, gelukkig is dat een beetje minder geworden en kan ik met de 500 flesjes die er nog over zijn genoeg knutselen en lakken. Verder ben ik getrouwd met Paul en heb ik twee kinderen. Die zijn al wat ouder 22 en 15 jaar.

Ik laat jullie vandaag een swatch van de Make me Blush zien en een super makkelijke nail art tutorial (beginner). Het was voor mij ook weer wennen om een “simpele”nail art te maken. Het lijkt simpel, maar vergis je niet!

nailart1Maybelline 446 Make Me Blush – Blushed Nudes

Deze nagellak van Maybelline is te koop bij het Kruidvat en de Trekpleister, waar ik tijdens een 1+1 actie er twee kocht. De andere die ik kocht was de 449 Crimson Flush een hele mooie oud roze kleur. In deze serie zijn er hier op de Nederlandse markt slechts twee te koop. In het buitenland is er een hele andere lijn uitgebracht met 6 supermooi poederige tinten en ook 2 tint en die op deze twee lijken, maar met een andere naam. Om het niet te moeilijk te maken 😉

Ik vind het wel weer mooi dat printje op het flesje/potje er gaat dan toch een vlindertje door mijn buik en dat zorgt er zeker voor dat de koop doorgaat. Goed, nu terug naar de mooie Make me blush. Het is een lak die goed dekt en lekker makkelijk lakt. Ik ben na 2 laagjes al tevreden. En soms, denk ik zal ik nog een derde lakken? In dit geval deed ik het toch maar, omdat ik ribbels op mijn nagels heb en het dan even net wat mooi er op mijn nagels komt.

nailart3

Met een topcoat eroverheen krijg je super mooie nagels. Deze kleur is echt zo lief. En ook draagbaar bij je zomer outfit.

nailart2

Zelf ben ik meer een winters type, draag graag donkere kleuren. Toch ben ik deze tinten steeds meer aan het waarderen en komt mijn meisjes kant steeds meer naar voren. Het stoere dametje maakt plaats voor het omaatje met een knotje (moet ik wel mijn haar laten groeien).De lakken zijn te koop via diverse winkels (ook online). Ik heb de prijs van het Kruidvat erbij gepakt en die is €3,99 voor 7 ml.

Tutorial

Wat hebben we nodig? Een goed dekkende witte nagellak, een roze tint, een groene tint en een dotting tool. Een wat? Een dotting tool is een staaf met aan beide kanten een dot, een ronde punt.

nailart4

Mocht je dit niet in huis hebben, geen paniek, een satéprikker, een oude balpen, een kopspeld, alles waar een ronde punt aan zit kun je gebruiken. Leg ook een plastic sheet klaar (insteekhoesje) daarop kun je de lak deppen en met je dotting tool wat lak pakken om te dotten.

nailart5

Zelf maak ik vooraf vaak een idee op mijn sheet. Een beetje proefdraaien. Want eenmaal op je nagels is het niet zo makkelijk meet terug te draaien.

nailartcollage
De stappen

Deponeer wat witte nagellak op je sheet en doe daar je kleinste punt/dot in deppen. En zet 5 punten in cirkelvorm op je nagel. Dit zijn de bloemblaadjes. Maak er maar wat moois van, probeer het speels te houden. Ik zelf vind het ook erg moeilijk om te dotten. Het is best een precisie werkje. Probeer het snel te doen, je lakt word anders plakkerig. De volgende stap is het zetten van je bloem hartje. Doe dit met een iets grotere dot. Ik koos voor de andere blushed kleur die ik kocht.

Dan neem je een groente kleur en maakt daar mee als het ware de blaadjes. Ik zat nog te denken om dit ook uit te leggen, maar dat is voor een volgende keer, om die wat meer in een bladvorm te doen. Voor nu is dit al best pittig als je nog nooit een nailart gemaakt hebt

nailart9

Laat het heel goed drogen! Dit is echt even een tip die heel belangrijk is. Anders krijg je streepvorming, de dots zijn best dik en nat en dat zou erg zonde zijn. De topcoat breng ik dan ook met de druppel aan, je probeert dan zo min mogelijk de strijken met de haartjes van je kwast.

Ik was best zenuwachtig om een tutorial te maken, maar had er wel veel plezier in. En okay het is even voor mij ook weer een hele stap terug, dus we gaan samen naar mooie kunstwerkjes toewerken.

Bedankt voor het kijken en tot de volgende tutorial!

 

 Liefs Sonja

Volg:

10 Reacties

 1. Simone
  juli 22, 2016 / 8:07 am

  leuk gedaan ik ga kijken of ik dit ook kan 🙂

 2. Beautycutiestyle
  juli 22, 2016 / 9:47 am

  ? Super leuk! ღ

 3. Astrid
  juli 22, 2016 / 11:10 am

  Wat superleuk dat je Sonja hebt gevraagd, die heeft inderdaad zulke mooie nagels. Mooie geworden hoor Sonja! En goed uitgelegd!

 4. margriet kuper
  juli 22, 2016 / 1:41 pm

  heey wat leuk; Sonja!! Mooi gedaan hoor.

 5. juli 22, 2016 / 4:59 pm

  Heel leuk! Mooi zomerse kleur is make me blush!

 6. juli 22, 2016 / 5:35 pm

  Schitterend 😉
  Leuk Son dat je de blogster hier helpt met soms een artikel van je….

  Xoxo

 7. Nikita
  juli 27, 2016 / 2:08 pm

  Wat leuk, ik vind het handig om de basis zo te leren, zou graag vaker dit soort tutorials lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge