Follow:
Beauty

BEAUTY | HOE ZORG JE VOOR EEN MOOIE HUID

Dr. van der Hoog 3 minuten masker jojoba olie

Ik moet het even afkloppen, maar tot op heden ben ik gezegend met een mooie huid. Eigenlijk heb ik alleen maar last van onzuiverheden rond mijn menstruatie, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er zo goed mogelijk op let en voor mijn huid zorg. Vandaag deel ik een aantal van mijn tips voor het verzorgen van een mooie huid.

Het reinigen van de huid
Twee keer per dag reinig ik mijn huid, ook als ik geen make-up draag is dit een stap die ik niet snel zal overslaan. Mijn huidverzorgingsroutine bestaat uit meerdere producten zoals een reiniger, maskertjes, dag-en nachtcrème. Als ik make-up draag pas ik daar ook mijn reiniger op aan, maar ik ga niet naar bed voor dat ik alles heb gedaan. En dat terwijl ik tot een paar jaar terug zo hup met foundation en al naar bed ging….moet er niet meer aandenken!

Water, vitamines en gezond eten
Het is een cliché, maar drink gemiddeld twee liter water per dag. Sinds ik dat doe voel ik mij ook een stuk fitter en mijn huid ziet er nog beter uit. Daarnaast slik ik elke dag diverse vitamine en probeer ik zo gezond mogelijk te eten, al heb ik natuurlijk ook wel eens een cheat day.

Bescherm je huid
Natuurlijk is het heerlijk om van de zon te genieten, maar het is niet zo goed voor je huid. Breng daarom elke dag een zonberscherming aan voor het gezicht, ook op dagen waar de zon iets minder fel schijnt is dit belangrijk om te doen. Vergeet niet je lippen en je hoofd (zoals de scheiding bij je haar) ook te beschermen/verzorgen.

Dit zijn eigenlijk de meeste basic dingen die ik doe, maar ik merk wel dat het echt effect heeft. Verder gebruik ik trouw 2-3 keer per week een hydraterend gezichtsmasker. Mocht er toch een puistje doorkomen (ongeveer 1x per maand), dan laat ik dat puistje ook verder met rust…dus niet uitknijpen!

Hebben jullie nog tips voor het verzorgen van een mooie huid?

post signature

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

2 Comments

 • Reply Vanessa

  Goede tips! Ik mag ook niet klagen over mijn huid eigenlijk, ondanks dat ik ze de voorbije maanden veel minder verzorg. Ik zou vaker moeten scrubben en een gezichtsmaskertje aanbrengen. X
  Vanessa onlangs geplaatst…5 items die onmisbaar zijn in mijn kledingkastMy Profile

  april 10, 2018 at 8:40 am
 • Reply chucky1012

  Zeer fijne tips voor een goed gereinigd gezicht.
  Omdat het ook in stad waar veel luchtvervuiling is nodig is.
  Denk aan uitlaagassen, fabrieken etc….
  Ik reinig 2 maal per dag mijn gezicht.

  april 15, 2018 at 4:39 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Coco-Nuts Nourishing Hot Oil Hair Mask
  MASK MONDAY | STARSKIN COCO-NUTS NOURISHING HOT OIL HAIR MASK

  Eindelijk is het weer tijd voor een nieuwe Mask Monday, maar dit keer met een masker voor je haar! Niet...

  Sluiten