Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

BEAUTY| DE LIEFDE VOOR MAKE-UP MET SAARTJE

BEAUTY| DE LIEFDE VOOR MAKE-UP MET SAARTJE

Vorige week is er  een nieuwe korte rubriek online gekomen op Pinkit.nl, omdat ik zelf enorm nieuwsgierig naar de antwoorden van anderen. Ik heb een aantal dames wat vragen gestuurd, en deze dames delen allemaal één passie namelijk de liefde voor make-up. Het is dus een kort interview zodat jullie deze dames ook wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Saartje, beter bekend als ShoppingSarah.

Vraag 1: Vanaf welke leeftijd was jij ongeveer al bezig met het dragen van make-up?
Om eerlijk te zijn pas vrij laat. Ik heb me nooit echt geïnteresseerd in make-up, ik vond het altijd voor mensen die onzeker waren, zodat ze een masker konden maken. Ik begon met het dragen van make-up toen ik in een alternatieve periode zat, ik droeg dan ook eigenlijk alleen maar rode en zwarte lipstick en eyeliner. Je zou denken dat ik daardoor nu een goede (winged) eyeliner zou kunnen zetten, maar niet is minder waar helaas. Pas toen ik op het hbo wat meer vrij was (toen was ik ongeveer 22) ontdekte ik Mascha van Beautygloss en Vera van VeraCamilla en sinds dien ging het hard. Mijn make-up stash werd uitgebreid van 1 mascara naar: 10 blushes, 15 mascara’s talloze oogschaduwpaletten en het ergste 140 lipsticks. Sindsdien denk ik ook heel anders, hoezo is make-up voor mensen die zich willen camoufleren, het is voor iedereen en het gaat erom dat je jij je gelukkig voelt en wanneer dat met make-up is, good for you!

deliefdevoormakeup4

Vraag 2: Heb jij een voorkeur voor high end of budget make-up producten?
In het begin was ik meer van de budget producten, ik vond high end vaak onzin en zag niet de kwaliteit ervan in. Tegenwoordig ben ik toch meer van de high end, ik merk nu wel degelijk het verschil tussen een mascara van Dior en Essence, al moet ik zeggen ik heb nog steeds genoeg budget toppers, high end vind ik soms nog steeds wat overrated.

deliefdevoormakeup3
Vraag 3: Wat zijn jouw favorieten merken?
Stipt op 1 MAC, ik vind hun kwaliteit gewoonweg super, daarnaast ben ik gek op W7, Rimmel en L’Oréal en van high end YSL en Chanel.

Vraag 4: Is er een make-up product waar jij niet meer zonder kan en die je (bijna) elke dag draag?
Haha ja, een make-up product wil ik het bijna niet noemen, maar ik kan echt niet meer zonder de Nivea aftershave balsem dankzij Nikkietutorials. Dankzij haar gebruik ik hem als primer en ik wil niets anders meer, wat een top product!

Vraag 5: Hoeveel make-up per maand shop jij gemiddeld?
Dit varieert heel erg of ik in een make-up, kleding of home fase zit haha. Dit klinkt vast heel raar maar, soms heb ik een fase dat ik alleen maar make-up koop en soms alleen maar kleding of interieur spulletjes. Maar voor make-up geef ik per maand meestal 50 tot 150 uit.

Vraag 6: Wat is jouw grootste make-up miskoop?
De Touche Éclat van YSL, die concealer is enorm gehypt en ik was er daardoor erg benieuwd naar. Ik heb hem aangeschaft en snap de hype totaal niet, ik begrijp niet wat deze concealer nou beter maakt dan andere. Ik hoor wel weer verschillende verhalen, want het zou meer een highlighter dan concealer zijn, maar toch ik vind hem het geld niet waard.

Vraag 7: Hoeveel tijd per dag ben jij gemiddeld bezig met make-up? (het aanbrengen, er aan denken, shoppen…alles!)
Veel tijd! Vooral wanneer ik ga filmen dan ben ik zo al 2 uur aan voorbereiding bezig (als het niet langer is). Normaal dagelijks ben ik er gemiddeld denk ik 5 uur mee bezig, dus met aanbrengen, shoppen eraan denken erbij.

Vraag 8: Is er een make-up product in jouw verzameling die misschien ook een sentimentele waarde heeft?
Nee ik vind make-up leuk en mooi om te hebben, maar ik kan ook goed zonder. Er zijn wel producten die ik eerst bewaard heb die echt een waarde voor mij hadden. Zoals mijn eerste lipstick, maar om die te blijven bewaren alleen voor de herinnering dat hoeft ook niet, de herinnering zit gelukkig in mijn hoofd.

deliefdevoormakeup2
Vraag 9 : Als jij uit jouw collectie één product moest kiezen die jij eigenlijk nooit gebruik, maar toch bewaar voor bijvoorbeeld de verpakking. Welk product is dat dan?
De lipsticks van Gerard Cosmetics, die gebruik ik niet heel vaak, maar de verpakking vind ik zo leuk. Net als de lipsticks van YSL van de Rouge Volupte lijn. En ook nog een lipstick van Dior uit de Diorific lijn die ziet er ook prachtig uit, maar ik draag hem zelden tot nooit.

Vraag 10: Via welke site en social media kunnen mensen jouw allemaal vinden?
Youtube: www.youtube.com/shoppingsarah
En natuurlijk ons asmr kanaal: www.youtube.com/thedutchasmr
Facebook: www.facebook.com/shoppingsarah89
Instagram: @Shoppingsarah
Twitter: @Saartjedeleeuw
En ik ben ook actief op snapchat onder de naam Saartje de Leeuw of Shoppingsarah


Saartje heel erg bedankt voor het invullen van deze vragen, zo hebben wij je allemaal wat beter leren kennen! Mocht jij zelf ook aan deze rubriek mee willen doen, stuur dan een e-mail naar info@pinkit.nl en wie weet komt jouw liefde voor make-up ook online op Pinkit!

post signature

Volg:

7 Reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde
  februari 11, 2016 / 6:13 am

  Leuk om te lezen, ik ben zelf niet zo van de make-up. Ik heb er niet echt feeling voor.

 2. februari 11, 2016 / 7:25 am

  Echt een leuke rubriek, ook van Saartje is het erg leuk om te lezen. Grappig is dat hè, hoe je make up stash zo ontzettend kan groeien. Wel knap dat je niet zo van het bewaren bent, dat vind ik nog wel eens lastig. Gisteren eindelijk toch maar die lipsticks die ik nooit meer gebruik (en best wel oud waren) weggegooid. Auw.

 3. februari 11, 2016 / 8:11 am

  Leuke nieuwe rubriek, Shopping Sarah. Ik vind het ook leuk om te lezen hoe anderen make-up ervaren. Ik geloof ook dat HighEnd goede kwaliteit is. Al kost het veel geld en soms echt te veel.

 4. februari 11, 2016 / 9:40 am

  Wat super leuk! En 5 uur per dag?! Ik smeer het snel in de ochtend op (binnen 15 minuten) en dan hopen dat het goed zit haha. In het weekend neem ik er wel meer de tijd voor 🙂

 5. februari 11, 2016 / 10:42 am

  Leuk weer!! 🙂 Ik ben ook heel veel bezig met make-up, natuurlijk ook door mijn blog 🙂

 6. Manon
  februari 11, 2016 / 12:50 pm

  Ik moet het weer zeggen, maar ik vind dit een leuk rubriek. Sarah volg ik ook regelmatig en ik vind haar een erg leuke blog hebben!

 7. februari 11, 2016 / 7:47 pm

  Ik vind dit zo leuke rubriek, wauw 140 lipsticks :o! Zoveel heb ik er niet, want heb eens mijn stash opgeruimd en veel weg gegooid 🙂 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge