Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

TV meubels en de trends: dit is alles dat je moet weten

TV meubels en de trends: dit is alles dat je moet weten

Als er een meubelstuk is waarvan de trends elkaar in rap tempo opvolgen dan is het wel het tv meubel. Tv meubels zijn onmisbaar in vrijwel elk interieur. Natuurlijk allereerst omdat je de televisie ergens kwijt moet, maar niet in de laatste plaats om spullen op te slaan en accessoires tentoon te stellen. 

De trends volgen elkaar dus snel op en hoewel je niet mee hoeft te gaan in woonstijlen van het moment, kan het voor je keuze wel leuk zijn om ervan op de hoogte te zijn. Waar voorheen de glanzende witte tv meubels populair waren zien we nu meer ruimte voor industrieel en lagere wandkasten. Ontdek hier meer over de trends en wat je ermee kunt. 

Strakke meubels

De trend van de afgelopen jaren was strak. Zowel tv meubels op de grond als een zwevend tv meubel kon je in elke winkel vinden in een witte, strakke uitvoering. Met scherpe hoeken en het liefst gesloten deuren zodat eventuele andere spullen niet zichtbaar zijn. 

De industriële stijl nam het toen even over. Ook nu zien we dat ruwe, stoere materialen steeds meer worden gebruikt als het gaat om tv meubels. Wil je dus bijvoorbeeld een stoere tafel van sloophout? Dan is dit het moment want ze zijn ontzettend populair. 

Die strakke, neutraal gekleurde tv meubels zijn echter niet helemaal weg. Want we zien nu weer een opkomst van de Scandinavische stijl. Deze woonstijl kenmerkt zich door zachte kleuren, neutrale en natuurlijke materialen en: ook weer die strakke hoeken. Een aantal trends op dit moment zijn:

 • tv meubels die helemaal recht zijn
 • tv meubels met hoge zijkasten
 • tv meubels ingericht voor allerlei technische vernieuwingen
 • mogelijkheden om kabels volledig weg te werken
 • ergonomische meubels die een goede houding stimuleren

Moderne technologie en ergonomische meubels

Tegenwoordig bevat een tv meubel veel meer dan alleen een televisie. Je hebt er misschien wel een tv kastje staan, een stereo, playstation, smart tv afstandsbedieningen, gekoppelde ipad en ga zo maar door. Al die technische snufjes moeten ergens opgeslagen worden en dat is vaak in het tv meubel. Daar zijn ze tegenwoordig dan ook op ingericht.

Daarnaast wordt een tv meubel steeds vaker ergonomisch ontworpen. Dat wil zeggen dat het een goede houding en dus een gezond lijf stimuleert. Als je televisie kijkt dan is het goed om een klein beetje naar beneden te kijken. Een laag tv meubel is daarvoor nodig, want televisies worden steeds groter. 

Meten, meten, meten!

Welke keuze je ook maakt, zorg dat je alle beschikbare maten hebt voor je een meubel koopt. De maten van je kamer, de hoogte van de televisie, de afstand die de televisie tot de bank moet staan en nog veel meer. Dat is de beste manier om een miskoop te voorkomen!

Lees ook: Clarins Double Serum Eye

Volg: