Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

Daglichtlamp voor je make-up tafel

Daglichtlamp voor je make-up tafel

Goede verlichting is essentieel bij het aanbrengen van make-up. Als je geen toegang hebt tot natuurlijk daglicht, kan je een daglichtlamp kopen. Er zijn speciale daglichtlampen verkrijgbaar die een lichtspectrum hebben dat vergelijkbaar is met dat van natuurlijk daglicht. Dit soort lampen worden vaak gebruikt door professionals in de film-, televisie- en fotografie-industrie om de juiste kleuren te garanderen. Door dit soort lampen te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat de kleuren van je make-up er natuurlijk uitzien en dat je geen ongewenste kleur verschuivingen hebt. Let er wel op dat de intensiteit van het licht niet te hoog is, anders kan dit de kleuren van je make-up vervormen. Lees er hier meer over!

De positie van je lamp

De positie van de lamp is net zo belangrijk als de lamp zelf bij het aanbrengen van make-up. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het licht recht op je gezicht schijnt, zodat er geen schaduwen ontstaan die het lastiger maken om je make-up goed aan te brengen. Als je make-up aanbrengt in natuurlijk daglicht, is het goed om je gezicht richting het licht te draaien en eventueel een spiegel in je hand te gebruiken om schaduwen te voorkomen. Als je geen natuurlijk daglicht hebt, is het aan te raden om verschillende lampen te plaatsen rondom je spiegel om een zo gelijkmatig mogelijke belichting te krijgen.

Meerdere lampen tegelijk gebruiken

Het gebruik van meerdere lampen op gezichtsniveau kan helpen om schaduwen te voorkomen en een gelijkmatige verlichting te creëren tijdens het aanbrengen van make-up. Als je een staande lamp gebruikt, is het een goed idee om er twee te gebruiken om ervoor te zorgen dat het licht gelijkmatiger verdeeld wordt. Door er een voor je te plaatsen en een naast je, kan je gezicht vanuit verschillende hoeken verlicht worden en schaduwen voorkomen worden. Hierdoor kan je een beter resultaat bereiken en zien hoe je make-up er in verschillende lichtomstandigheden uitziet.

Het gebruik van een dimmer

Het gebruik van een dimmer kan heel handig zijn bij het aanbrengen van make-up, omdat je de intensiteit van het licht kunt aanpassen aan de omstandigheden. Zo kun je het licht feller maken wanneer je make-up aanbrengt in een donkere kamer en het licht dimmen wanneer je klaar bent om de deur uit te gaan. Hierdoor zie je beter wat het effect van de make-up is in verschillende lichtomstandigheden. Het is ook handig om te weten dat sommige Led-lampen al ingebouwde dimmers hebben, terwijl anderen kunnen worden aangesloten op een externe dimmer. Heb jij al een daglichtlamp?

Lees ook: Mijn ervaring met Kobo Plus

Volg: