Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

 • SLA Paris HOW TO 2 Eyeshadow Palette

  SLA Paris HOW TO 2 Eyeshadow Palette
 • L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum

  L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum
 • Lancôme X Emily in Paris collectie

  Lancôme X Emily in Paris collectie
 • 7 Beauty favorieten van dit moment #19

  7 Beauty favorieten van dit moment #19
 • Shop tip | Douglas Collection gift sets

  Shop tip | Douglas Collection gift sets
 • Drie nieuwe Rimmel London lanceringen

  Drie nieuwe Rimmel London lanceringen
 • Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?

  Weekendje weg: welke kledingstukken neem je allemaal mee?
 • BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie

  BE Creative Make Up Frosted Flakes collectie
 • Mijn fashion winter wishlist

  Mijn fashion winter wishlist
 • Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss

  Huda Beauty Rose Quartz Eyeshadow Palette & Face Gloss

MOMMY TALK | KLEINE MEID, WAT WORD JE TOCH SNEL GROOT!

MOMMY TALK | KLEINE MEID, WAT WORD JE TOCH SNEL GROOT!

Elke fase van je kindje heeft weer wat nieuws en mooi’s. En ook al roep ik steeds dat Sterre haar leeftijd (8 jaar) zo geweldig is, dit is wel écht de leeftijd waar ik het zelf moeilijk mee heb. Laat ik eerst duidelijk maken dat het ook geweldig is, maar het gaat allemaal zo hard en snel. Als je kindje wordt geboren, krijg je meestal wel een paar keer te horen “geniet er van want het gaat allemaal zo snel”…nou dat past ook heel goed bij deze leeftijd.

Ik heb al vaker geschreven over het loslaten, en dat is toch écht nog wel iets wat ik doodeng vind. Wij merken namelijk in alles dat Sterre veranderd is (duh!). Ze gaat de lengte in, krijgt wat meer lichaamsvormen, gaat naar groep 5 en ze kan eigenlijk bijna alles zelf wel. Een kus op het schoolplein als ik haar ophaal? No way…nee mama dat kan gewoon écht niet meer hoor.

Maandag avond was Sterre nog even lekker aan het buiten spelen met vriendinnetje uit de straat, en toen ging voor de 12e keer de deurbel (is dit herkenbaar voor andere ouders?) “Mam mag ik mee naar de speeltuin, ik kijk echt goed uit”. Mijn antwoord was gelijk nee, de speeltuin ligt namelijk 3 of 4 straten hier vandaan en daar heb ik totaal geen zicht op….dus wat denk jezelf? Sterre reageerde heel lief en begrijpelijk, maar ik kon haar gezicht zien dat ze het wel een beetje teleurgesteld was. Haar vriendinnetjes gingen namelijk wel gewoon daar naar toe, maar dan zonder haar. Gelukkig kwam de overbuurman naar buiten (vader van een vriendinnetje) en die zei tegen zijn dochtertje, dat ze om half acht thuis moest zijn. Hij stelde mij een beetje gerust en zei dat hij de meiden zelf om half acht ging ophalen.

Ik heb toen maar toegegeven, Sterre mocht met de meiden mee naar de speeltuin. Alleen heb ik denk wel vier keer bij het raam gestaan en de klok in de gaten gehouden. Wat nou als er wat fout gaat? Zelfs Roy zag ik steeds kijken of ze er al aan kwam, blijkbaar vinden we het beide een beetje eng en spannend. Iets over half acht kwam Sterre weer thuis, en ze straalde helemaal en was stiekem ook best trost. Gelukkig was alles goed gegaan, ik heb haar wel verteld dat we dit nu alleen niet elke dag gaan doen haha.

Het loslaten lijkt alleen maar moeilijk te worden, maar het is iets waar we allemaal een beetje aan moeten wennen. Mocht iemand nog goede tips hebben, dan sta ik daar natuurlijk voor open.

Vind jij het loslaten bij jouw kindje(s) soms ook zo moeilijk?

post signature

Volg:

9 Reacties

 1. Samantha
  augustus 3, 2016 / 2:18 pm

  Zei het gisteren nog tegen haar vader.. Toen ze ons meenam in attractiepark hellendoorn..” Als je haar zo ziet lopen wordt ze echt al groot hè schat” waren mijn woorden.. JA echt hè.??

 2. augustus 3, 2016 / 2:52 pm

  Ooh, ik kan me echt voorstellen hoe dit moet voelen! Zelf denk ik echt dat ik een beschermende moeder ga zijn haha, al kan ik dat natuurlijk nog niet echt weten. Liefs!

 3. Kim
  augustus 3, 2016 / 4:29 pm

  Ik weet er alles van mijn dochter word 10 in november al een pre puber in de dop die al met make up bezig is en bh’tjes
  Ik vind dat nogal een dingetje ik speelde met 12 jaar nog met de barbiepoppen ?
  Ik weet dat ik haar wat meer haar gang moeten laten gaan maar toch.. Op de fiets naar dansles en school vind ik nog altijd akelig terwijl het grootste gros van de jeugd hier in het dorp dat doet
  Loslaten is niet makkelijk

 4. Priscilla
  augustus 3, 2016 / 6:32 pm

  Heel herkenbaar, helaas geen tips.. ofja je kunt haar natuurlijk zo’n gps tracker omdoen of een telefoon meegeven. Zo’n tracker lijkt mij ideaal maar volgens mij ook best prijzig. Het botst hier een beetje met de buren (die botsen met iedereen want niet opgevoed) daarom zit ik altijd in de zenuwen en ben ik bang dat ze mijn kind weer slaan ofzo (hij durft dan zelf niks terug te doen) En nu dachten die buren dus; laten we er nog even een agressieve hond bij nemen. Nee ik ben niet blij 🙁

 5. augustus 3, 2016 / 8:25 pm

  Mooi om te lezen. Ik heb zelf nog geen kindje, maar ik kan me goed voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om je kind los te laten. Ik denk dat ik net hetzelfde zou voelen. Ik heb geen tips maar ik denk dat jullie er stapje per stapje aan zullen wennen en het steeds beter zal gaan X

 6. augustus 5, 2016 / 12:14 pm

  Dat kan ik goed begrijpen.
  Maar toch zal men eens moeten toegeven.
  Heeft ze al een mobiele tel.?
  Dat geeft een veiliger gevoel.

  Xoxo

 7. -N | Mommies Life
  augustus 8, 2016 / 1:11 pm

  Elke fase is volgens mij erg spannend. Ik denk dat ik dat loslaten later (als ik hopelijk kindjes heb) ook erg lastig ga vinden.

 8. Marange
  augustus 15, 2016 / 6:17 pm

  Herkenbaar!! Mia is 7 en ook ik vind het eng om haar los te laten. Zelfs als ze naar haar vriendin loopt (woont op nummer 14 en wij op nummer 33), sta ik bij de keukenraam te kijken of alles goed gaat. Pfff loslaten is een dingetje, ik hoop dat ik daar beter in word!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge