Follow:
Eten/drinken, Food, Lifestyle

WAT IS VACUÜMBLENDEN? + MIJN FAVORIETE SMOOTHIE RECEPTEN

Vacuümblenden

Het maken van sapjes, smoothies en shakes doe ik wekelijks of ik koop ze snel kant-en-klaar. Maar nu ik het fenomeen Vacuümblenden heb ontdekt, maak ik ze veel vaker lekker zelf! Ik had nog nooit van Vacuümblenden gehoord, maar de afgelopen weken heb ik mij daar wat meer in verdiept.
Vacuümblenden
Ik had zelf nog nooit gehoord van Vacuümblenden, daarom wilde ik eerst een paar weken alles goed testen of het nou wel zo bijzonder is om te delen. Is het niet gewoon blenden? Om dit te kunnen testen heb ik een Vacuümblender ontvangen en ben ik aan de slag gegaan met het maken van diverse sapjes, smoothies en nog veel meer lekkers. In dit artikel gaat het niet om de Vacuümblender, maar mochten jullie daar nog een aparte review over terug willen zien…let me know!

Vacuümblenden

Wat is Vacuümblenden?

Qua werking lijkt het op “gewoon” blenden, maar dat is niet helemaal zo. Met een Vacuümblender behoud je namelijk de voedingsstoffen. Dit is niet alleen een stuk gezonder, maar de smaken komen meer tot hun recht. En dat heb ik zeker gemerkt, ik geniet nu nog meer van lekkere sapjes. Ook bij het maken van 1persoons soepjes en pasta sauzen (ja dit doe ik ook gewoon in de Vacuümblender), heeft alles veel meer een pure smaak.

Met een vacuümblender kan je niet alleen ingrediënten op hoge snelheid mixen, mengen en fijn hakken, zoals bij een gewone blender, maar ook alle lucht uit de blendbeker halen en de ingrediënten gevacumeerd blenden. Omdat er tijdens het gevacumeerd blenden geen luchtlagen kunnen ontstaan, zullen de ingrediënten niet oxideren. Op deze manier blijft alles veel langer vers en heeft het o.a. een betere smaak.

Vacuümblenden
Zoals jullie weten ben ik sinds een paar maanden actiever aan het sporten en let ik op mijn voeding. Dat heeft tot nu toe een positief effect van bijna -15 kilo. Dankzij de Vacuümblender geniet ik nu nog meer van mijn sapjes, smoothies en shakes.

Mijn favoriete snelle smoothie combinaties zijn:

– 150 gram (diepvries) bosvruchten
– 1 banaan
– 50-60 ml amandelmelk
– 2 eetlepels havermout

– Verse spinazie (ongeveer 2 handen vol)
– 1 banaan
– 2 sinaasappels
– 1 eetlepels havermout

Beide combinaties zijn snel, makkelijk en vooral erg lekker. Ik maak meestal genoeg voor 2 glazen, die deel ik dan met mijn dochter zodat zij er ook van kan mee genieten. Zoals ik hier boven al heb aangegeven, kan je veel meer maken dan alleen smoothies & sapjes.

Vacuümblenden is voor mij dan nog wel een redelijk nieuw begrip, ik ben blij dat ik hier kennis mee heb gemaakt. Ik geniet nu nog meer van alles wat ik zelf maak, de smaken komen gewoon een stuk beter tot zijn recht. Natuurlijk ga ik de komende tijd nog meer recepten uitproberen en misschien deel ik die dan later nog in een apart artikel. Mochten jullie nog vragen/suggesties hebben, laat die dan zeker achter in een reactie.

Mochten jullie ook nieuwsgierig/enthousiast zijn geworden, een Vacuümblender is te koop bij Slowjuice.nl (op deze website vind je nog veel meer informatie).

post signature
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

6 Comments

 • Reply Kim

  Ik ken het nog helemaal niet, maar het klinkt goed! Ik zou zelf ook vaker weer aan de Smoothie moeten!
  Kim onlangs geplaatst…Mijn gekregen verjaardagcadeaus 2018My Profile

  maart 13, 2018 at 6:43 am
 • Reply Tonnia

  dit wil ik wel eens proberen

  maart 13, 2018 at 8:40 am
 • Reply agneta

  Lijkt mij echt heel tof, maar de prijzen houden mij enorm tegen. Jammer dat hulpmiddelen die ondersteunend zijn voor een gezondere levensstijl zo duur moeten zijn. In dit geval houd ik mij maar bij het normale blenden.
  agneta onlangs geplaatst…Health: Grote borsten, een vloek of een zegenMy Profile

  maart 13, 2018 at 3:51 pm
  • Reply agneta

   P.s: Ben dan ook wel erg benieuwd of jij het geld waard vind om hem zelf aan te schaffen.
   agneta onlangs geplaatst…Health: Grote borsten, een vloek of een zegenMy Profile

   maart 13, 2018 at 3:52 pm
   • Reply Bianca

    De prijs is zeker een investering, maar ik ben van mening dat het wel zijn geld waard is. Ik gebruik de Vacuümblender bijna dagelijks en zou niet meer zonder willen 🙂

    maart 13, 2018 at 4:37 pm
 • Reply chucky1012

  Wat een geweldig apparaat!
  Wauw….
  Toppie dat jij zoveel kilo’s bent afgevallen 👍👏👏👏👏
  Het goed te zien.

  Xoxo

  maart 15, 2018 at 6:57 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Lush Jelly Face Mask Bunny Moon
  MASK MONDAY | LUSH BUNNY MOON JELLY FACE MASK

  Een paar weken geleden was ik in Utrecht en natuurlijk moest ik ook even bij Lush binnen lopen. Op dat...

  Sluiten