Follow:
Lifestyle, Persoonlijk

LIFESTYLE | (BE)SPAREN DOE JE ZO!

Besparen doe je zo

Het was voor mij een hele uitdaging, maar eindelijk heb ik een aantal manieren gevonden om te besparen in het dagelijks leven. Ik heb namelijk een gat in mijn handen, en niet zo heel goed met (be)sparen. Maar deze tips maken het een stuk makkelijker, en als ik hier geld mee kan (be)sparen (#omnogmeerteshoppen) dan kan iedereen het!

Niet meer nodig? Verkoop het!
Iedereen heeft wel spullen in huis, die er maar liggen/staan en nooit gebruikt worden. Dat is zonde, want er zijn altijd wel mensen die het willen kopen. Je kan deze spullen op diverse site’s aanbieden, en zo verdien je er ook weer een beetje geld mee. Soms ben ik verbaasd over hoe makkelijk en snel spullen worden verkocht, maar hé dat is alleen maar prima dan ben ik er weer vanaf!

Houdt in de gaten wat je verbruikt
Soms is besparen op dagelijkse dingen zoals gas/licht/water een stuk eenvoudiger dan het lijkt. Ik hou zelf van dagelijks douchen en zo ben ik van 20 minuten na ongeveer 5 minuten gegaan (oké soms zit er nog wel eens een lange uitschieter tussen). Of op een koude dag wat warmere kleding aantrekken, dan gelijk de verwarming op standjes bloed-heet zetten. Ook zijn er verschillende website’s voor energie vergelijken, zo kan jezelf kijken waar je goedkoper uit bent en eventueel overstappen. En kijk ook goed na wat voor abonnementen je allemaal hebt lopen (telefoon, krant enzovoort) en ga na of het echt nodig is…

Heb je het echt nodig?
Voor dat je iets gaat kopen stel jezelf dan eerlijk de vraag “heb ik dat echt nodig?”, en wees dan ook eerlijk! Ik zou eerst tientallen smoesjes bedenken waarom ik het nodig heb, maar nu denk ik wat beter na over een aankoop. En dat scheelt weer geld, omdat mijn impulsieve aankopen geminderd zijn.

Sparen sparen sparen
Ook al ben ik niet zo goed in sparen, sinds een aantal maanden doe ik dit wel soort van “gedwongen”. Er gaat elke maand een X bedrag naar mijn spaarrekening en daar mag ik dan verder ook niet meer aankomen. Mocht er eens wat onverwachts kapot gaan (volgens mij gebeurt zoiets altijd onverwachts Bianc…), dan heb ik wel wat spaargeld achter de hand.

Met deze vier tips (be)spaar ik eigenlijk maandelijks geld, en soms verdien ik ook weer een leuk bedrag door dat ik wat heb verkocht (en dit gaat dan weer op de spaarrekening…cirkeltje is weer rond). Vooral het vergelijken van o.a. energie dat heeft bij ons het meeste effect gehad!

Hebben jullie nog een goede/leuke (be)spaartip?

post signature

 

 

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

8 Comments

 • Reply chucky1012

  Zo een leuk artikel en je bent erg goed bezig 😉

  Fijn weekend Xoxo

  augustus 5, 2017 at 8:54 am
 • Reply Fleur

  Ik merk dat als ik een kasboek bijhou ik altijd meer geld over hou. Waarschijnlijk omdat je dan bewuster met je geld om gaat
  Fleur onlangs geplaatst…MamaChallenge #6 | Knutselen met de KnutselpostMy Profile

  augustus 5, 2017 at 9:03 am
 • Reply Nicole Orriëns

  De vraag ‘Heb je het echt nodig?’ vind ik heel goed. Want vaak is dat niet het geval is mijn ervaring. Dan vind je iets alleen heel erg leuk.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Ansichtkaarten: heb jij ze in huis?My Profile

  augustus 5, 2017 at 11:12 am
 • Reply Marieke

  Goed bezig! Ik moet ook veel meer gaan besparen… Voor mezelf koop ik niet zoveel, maar voor mijn zoontje..pffff…

  augustus 5, 2017 at 1:27 pm
 • Reply Nicole

  Ontzettend fijne tips. Sparen doe ik eigenlijk altijd heel goed, maar het omgaan met het geld wat ik na het sparen overhoud is altijd wat minder haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Anastasia Beverly Hills Brow Definer in Soft BrownMy Profile

  augustus 5, 2017 at 9:46 pm
 • Reply Cassandra

  Die vraagstelling of je het echt nodig hebt gebruik ik idd ook. Daardoor koop ik echt een stuk minder zooi

  augustus 6, 2017 at 8:39 am
 • Reply priscilla

  Handige tips! Ik ben zelf de laatste tijd heel veel kleding aan het verkopen, maar ook babykleertjes van mijn dochtertje. Wat een handel zit daarin, haha.
  priscilla onlangs geplaatst…Kruidvat Nail CareMy Profile

  augustus 6, 2017 at 7:33 pm
 • Reply MamaPlaneet

  Fijne tips! Je zolder of berging eens kritisch opruimen is ook een hele goede. Wat vaker de fiets pakken is niet alleen budgetproof maar ook gezond.
  MamaPlaneet onlangs geplaatst…WINACTIE | Poepspel – Het spel waarbij iedereen windt!My Profile

  augustus 6, 2017 at 10:12 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  IN THE MIX | NYC BIG BOLD FALSE LASH MASCARA & MISS SPORTY BLOGGERS LOOK

  Van de week heb ik een pakketje ontvangen met daarin de nieuwste NYC mascara genaamd "Big Bold False Lash Mascara"...

  Sluiten