Follow:
Kinderen, Persoonlijk

5x WAAROM LEGO ZO LEUK IS!

5x waarom LEGO zo leuk is

Gisteren had ik een LEGO artikel online geplaatst, en ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo vaak gelezen zou worden. Door dat het artikel zo in de smaak valt, kwam ik eigenlijk op het idee voor dit artikel. Waarom LEGO zo leuk is? Dat vertel ik vandaag met vijf redenen!

1- Het begint vanaf een jongere leeftijd:
Ik heb het natuurlijk over LEGO Duplo! Volgens mij heeft iedereen daar wel eens mee gespeeld, zelf had ik voor mijn dochter ook zo’n bak vol…en wat heeft ze daar toch een bouwplezier mee gehad. De DUPLO bouwstenen en figuren zijn wat groter, beloofd vele uren speelplezier.

2- Er zijn vele soorten sets te koop:
Volgens mij kan je het zo gek niet bedenken, en LEGO heeft het. Er zijn diverse soorten te koop zoals: LEGO Friends, LEGO Batman Movie (aanrader!), LEGO Ninjago, LEGO Minecraft & LEGO Creator. En elke categorie heeft weer zijn eigen sets, zo kan je kindje(s) hun verzameling flink uitbreiden. Ik vind het zelf een pluspunt dat er ook diversiteit is qua prijzen. Zo heb je goedkopere setjes, en wat duurdere…zo kan bijna iedereen wel iets leuk vinden in zijn/haar prijsklasse.

3- Creatief bezig zijn:
Natuurlijk kan je met LEGO de handleiding volgen om zo een set te bouwen, maar je kan zelf ook je creativiteit gebruiken om wat anders te gaan bouwen. Het is dan wel vaak handig om de classic bouwplaten er bij te gebruiken, maar ik heb ook al verschillende creaties zoals LEGO Spinners voorbij zien komen. Op Youtube staan trouwens ook heel veel gave stopmotion video’s met LEGO, ook heel gaaf om te zien.

4- De LEGO films & LEGO World:
Naast de sets die in de winkel te koop zijn, gaat LEGO nog een stapje verder met de diverse films die zijn uitgebracht! Die zijn namelijk net zo leuk om te kijken, en als je kindje fan is van een bepaalde LEGO film dan kan hij/zij gaan sparen voor de speelsets. En wat ik zelf erg leuk vind is LEGO World! Wij zijn pas 1x daar heen geweest, maar het staat nu alweer op de agenda. Het is een LEGO beurs, die je als fan eigenlijk niet mag missen 😉

5- Volwassen verzamelaars:
Ik heb het in dit artikel steeds over kids, maar er zijn ook volwassenen die helemaal gek zijn op LEGO. Dit wist ik al wel een beetje (o.a. door LEGO World & Youtube). Het is leuk om te zien dat niet alleen jongeren gek zijn op deze bouwstenen en sets, maar dat het ook volwassen enthousiast maakt. Er zijn heel veel fanatieke verzamelaars, ik kijk regelmatig LEGO collection video’s op Youtube en wauw er zit zoveel mooi’s tussen!

Terwijl ik dit artikel schrijf kan ik eigenlijk nog wel meer punten bedenken, maar wie weet komt dat nog wel in een vervolg artikel. Zijn jullie kids of misschien jij zelf wel ook zo gek op LEGO?

post signature

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

14 Comments

 • Reply Tonnia

  hier ook veel plezier mee gehad

  september 13, 2017 at 9:02 am
 • Reply Sonja Hubregtse

  De kids zijn hier helemaal weg van lego. Vooral de jungle en minecraft vinden ze erg leuk. Hoewel dat volgende week weer een andere thema kan zijn 😉 Lego World lijkt ons super leuk. Misschien inderdaad eens een keertje kijken met de kids. Die zouden helemaal happy zijn denk ik 😉

  september 13, 2017 at 9:18 am
 • Reply Cassandra

  Lego is heeeerlijk, wij hebben nog een dikke bak staan van marco van vroeger voor Leia straks 😀
  Cassandra onlangs geplaatst…Euthanasie: mijn ervaring ermee en waarom we wat liever voor elkaar moeten zijnMy Profile

  september 13, 2017 at 10:43 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik speelde er als kind ook heel graag mee. Destijds had je alleen nog maar blokjes. Nu heb je ook veel meer leuke figuurtjes. Ik vind Lego bovendien heel educatief verantwoord.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Kinderspeelgoed: hoe voorkom je teveel speelgoed?My Profile

  september 13, 2017 at 10:48 am
 • Reply serafina

  lego vind ik echt een leuke speelgoed omdat de kids zo interactief bezig zijn waardoor hun motoriek en denken op de test word gezet! love it

  september 13, 2017 at 11:23 am
 • Reply mieke | mieksmind

  Ik heb geen kids dus geen ervaring. Zelf heb ik vroeger ook niet echt met lego gespeeld
  mieke | mieksmind onlangs geplaatst…O’right Recoffee shampoo en hair oil reviewMy Profile

  september 13, 2017 at 12:10 pm
 • Reply chucky1012

  Lego is en blijft leuk ook als men ouder is….

  Xoxo

  september 13, 2017 at 12:21 pm
 • Reply maargy

  Lego is (samen met Playmobil) echt mijn favoriet speelgoed, heel leerzaam & creatief. Jammer dat mijn zoon er te groot voor is.

  september 13, 2017 at 12:24 pm
 • Reply Marieke

  Ik ben ook een echte Lego fan! Superleuk als mijn zoontje straks jarig is.. dan kan hij beginnen met sparen:)
  Marieke onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

  september 13, 2017 at 1:52 pm
 • Reply MC Kleuver

  Op zondagochtend, als ik nog niet uit bed mocht, ging ik ‘stiekem’ met de LEGO spelen. Later werd dit Knexx. En wanneer ik van mijn kamer mocht, ging ik showen wat ik had gemaakt.

  september 13, 2017 at 4:02 pm
 • Reply Sonja

  Ik heb zelfs mijn eigen Lego nog! Het is tijdloos!
  Sonja onlangs geplaatst…Zichtbare ‘briljante’ huidverbetering | Hannah huidcoachMy Profile

  september 13, 2017 at 7:40 pm
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Hier ook Lego fans. Ze vinden er werkelijk alles leuk. Mijn jongste zit nog in de Duplo fase.
  Nathalie – Volgmama onlangs geplaatst…Kneipp Oase en Blotevoetenpad in Meppen, DuitslandMy Profile

  september 14, 2017 at 8:05 am
 • Reply Beautycutiestyle

  …Tja wat zal ik zeggen, hahaha! Mijn mening weet je al, wij zijn echt een Lego-gezin. Soms bouwen we met ons 4-en aan 1 ding of in groepjes (2 om 2), het is gewoon ook een gezellig geluid, Lego blokjes ∩_∩ Liefs H ღ

  september 14, 2017 at 8:38 am
 • Reply Liset - Beautydagboek

  Mijn dochter is gek op Lego Friends, daar kan ze uren mee zoet zijn. Heerlijk!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Eindelijk in Nederland! | Paula’s Choice Resist Anti-Aging C15 Super BoosterMy Profile

  september 14, 2017 at 10:26 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume Mascara
  BEAUTY | BOURJOIS VOLUME REVEAL ADJUSTABLE VOLUME MASCARA

  Bourjois heeft weer wat nieuwe producten uitgebracht, en vooral naar de nieuwe mascara was ik erg benieuwd! Ik heb de...

  Sluiten