Follow:
Beauty

BEAUTY | BRUIDSMAKE-UP TIPS

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk dat alles goed en vooral mooi er uit ziet. Ik heb al eens wat tips gegeven over een bruiloft, maar hoe zit het met je make-up? Wat kan wel en wat niet? Nou eigenlijk kan alles, want het is jouw dag…maar toch geef ik een aantal tips.

Op je trouwdag als je staat te schitteren in je prachtige jurk, wil je natuurlijk ook dat je haar en make-up er goed uit ziet. Ik had zelf een prachtige jurk van het merk Pronovias en een diadeem in mijn haar. Ik was qua make-up nog een groentje en ik was te zenuwachtig om het zelf te doen.

Mijn eerste tip is is denk wel het belangrijkste en dat is zorg voor een proef make-up en kapsel. Tijdens een proef make-up kan je alles zo goed mogelijk afstemmen en kijken wat wel en niet bij je past. Dit kan je ook doen met je kapsel, ik had zelf korter haar dus qua model had ik niet zo heel veel keuze. Tijdens je proef make-up kan je nieuwe dingen uitproberen, maar je kan ook aangeven wat je wel of niet wilt. Ik hou zelf van neutrale tinten en daar is ook rekening mee gehouden. Natuurlijk kost het extra geld om je haar en make-up door iemand anders te laten doen, maar je kan ook zelf oefenen of met een vriend/vriendin.

Als je make-up eenmaal is aangebracht is het verstandig om in een toilettasje wat items mee te nemen. Denk aan een transparante poeder (+kwast), lipstick/lipgloss en blotting paper. Het is ook verstandig om deodorant mee te nemen en wat samples van een parfum…just in case! Op warme dagen is het ook lekker om een face mist bij de hand te hebben, zodat je tussendoor even kan sprayen en weer helemaal fris en fruitig er uit ziet.

Hou er wel rekening mee dat niet alle poeders bedoeld zijn voor fotografie en vooral niet voor flitsers (flashback). Je ziet dan een witte waas op de foto’s en dat is natuurlijk eeuwig zonde! Test dit van te voren, zodat je achteraf niet voor een rare verrassing komt te staan.

Zo dit zijn een aantal bruidsmake-up tips op een rijtje, mocht jij nog een leuke/goede tip hebben laat die dan zeker achter in een reactie.

post signature

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

4 Comments

 • Reply Natascha - BeautyOpinie

  Leuke tips! Ik heb een paar jaar geleden een goede vriendin opgemaakt toen zij ging trouwen. Ik vond het vooral belangrijk dat de make-up bij haar paste. Zodat ze op de foto’s staat als zichzelf, en niet compleet iemand anders 🙂
  Natascha – BeautyOpinie onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #9 | Brrrrr, een Siberisch koude weekMy Profile

  maart 6, 2018 at 10:29 am
 • Reply chucky1012

  Handige en fijne tips!

  maart 6, 2018 at 6:30 pm
 • Reply Maaike

  Heel handig om te weten, aangezien ik wel graag wil gaan trouwen ooit 😛

  maart 6, 2018 at 10:38 pm
 • Reply Lieke van Veen

  Goede tips, dat van die poeder wist ik nog niet.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

  maart 7, 2018 at 11:30 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  KIDS | HATCHIMALS COLLEGGTIBLES SERIE 2 + WIN

  Hatchimals CollEGGtibles serie 1 was een groot succes en inmiddels is serie 2 verkrijgbaar! Sterre heeft al diverse Hatchimals video's...

  Sluiten